Μήνυμα προς τις αλβανικές αρχές από τις Ηνωμένες Πολιτείες
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένει να τηρηθεί το γράμμα της εγχώριας νομοθεσίας στην υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου της Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος, είναι το μήνυμα που έστειλε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στις στις αλβανικές αρχές.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε «γνωρίζουμε την υπόθεση (της κράτησης του Φρέντη Μπελέρη) και αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές να τηρήσουν τη δέουσα διαδικασία σύμφωνα με τους νόμους (της χώρας)».
Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντη Μπελέρης και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης συνελήφθησαν και κατηγορούνται για το ποινικό αδίκημα της ενεργούς διαφθοράς στις εκλογές. Ο φάκελός του έχει παραπεμφθεί για εκδίκαση στο Πρωτοδικείο του Ειδικού Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος. Η πρώτη προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία, ενόψει της δίκη τους, έχει οριστεί για την Πέμπτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον Κάθετο Διάδρομο και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα
- Τραμπ: Η Ινδία θα αγοράζει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, όχι απ’ το Ιράν
- Λιβάνιος: Ετοιμάζουμε ηλεκτρονική ψήφο για τις αυτοδιοικητικές του 2028
- Ιράν: «Τρομοκρατικές οργανώσεις» οι ευρωπαϊκοί στρατοί – Τραμπ: Η Τεχεράνη συνομιλεί μαζί μας
- Εγκατάλειψη πληρωμάτων: Ρεκόρ το 2025 με 6.223 ναυτικούς και τον «σκιώδη στόλο» στο επίκεντρο
- Ηλεκτρονικά τιμολόγια: Ξεκινάει από Δευτέρα 2/2 η υποχρεωτική εφαρμογή – Σε real time η παρακολούθηση του ΦΠΑ
- ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Κάνει λόγο για «φήμες και αβάσιμες ερμηνείες»
- Νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Μήνυμα 112 σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








