Για το συγκεκριμένο περιστατικό συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, μεταξύ αυτών 11 ανήλικοι
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, με δήλωσή του, καταδίκασε τη χθεσινοβραδινή ομοφοβική επίθεση σε βάρος μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στην πλατεία Αριστοτέλους.
«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία, ομοφοβική επίθεση στην καρδιά της πόλης. Η αποδοχή είναι δείγμα Πολιτισμού και Δημοκρατίας. Στην πολύχρωμη, συμπεριληπτική Θεσσαλονίκη του σεβασμού στη διαφορετικότητα, δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές» τονίζει ο κ. Αγγελούδης.
Η ΕΛΑΣ για το περιστατικό
Για το περιστατικό συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, μεταξύ αυτών 11 ανήλικοι. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρονται τα εξής:
«Η άμεση κινητοποίηση και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με εν εξελίξει επεισόδιο που λάμβανε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους βραδινές ώρες χθες (09-03-2024), οδήγησε στη σύλληψη 21 ατόμων».
«Πρόκειται για 12 αλλοδαπούς και 9 ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».
«Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι επιτέθηκαν λεκτικά και έρριψαν μπουκάλια σε βάρος δύο ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, ενώ άγνωστοι δράστες έπτυσαν και χτύπησαν ένα εξ αυτών. Οι αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν στον τόπο του συμβάντος τα απομάκρυναν με ασφάλεια, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 24 προσαγωγές».
«Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκλογές στο Ισραήλ: Σφοδρές αλληλοκατηγορίες Νετανιάχου και Αμπάς για νοθεία – Παρέμβαση της αντιπολίτευσης
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
- Pizza Fan: Παραδέχθηκε ότι γνώριζε για το παράνομο «κέρασμα» ο ιδιοκτήτης – Αρνείται την εγκληματική οργάνωση
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Περισσότεροι επιβάτες, λιγότερα κέρδη – Στα 173,5 εκατ. ευρώ η κερδοφορία στο 9μηνο
- Τροχαία στην ΕΕ: 19.350 νεκροί το 2025 – Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα παρά τη μείωση 22%
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Ανακοίνωση για την έναρξη διαδικασίας συγχώνευσης με απορρόφηση της 100% θυγατρικής «ΓΕΡΑΝΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» από την «ORILINA PROPERTIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ»
- Υπόθεση «Χωριάτικο»: Στο στόχαστρο λογαριασμοί 6 εκατ. ευρώ σε Ιρλανδία και Δανία
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








