Για το συγκεκριμένο περιστατικό συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, μεταξύ αυτών 11 ανήλικοι
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, με δήλωσή του, καταδίκασε τη χθεσινοβραδινή ομοφοβική επίθεση σε βάρος μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στην πλατεία Αριστοτέλους.
«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία, ομοφοβική επίθεση στην καρδιά της πόλης. Η αποδοχή είναι δείγμα Πολιτισμού και Δημοκρατίας. Στην πολύχρωμη, συμπεριληπτική Θεσσαλονίκη του σεβασμού στη διαφορετικότητα, δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές» τονίζει ο κ. Αγγελούδης.
Η ΕΛΑΣ για το περιστατικό
Για το περιστατικό συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, μεταξύ αυτών 11 ανήλικοι. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρονται τα εξής:
«Η άμεση κινητοποίηση και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με εν εξελίξει επεισόδιο που λάμβανε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους βραδινές ώρες χθες (09-03-2024), οδήγησε στη σύλληψη 21 ατόμων».
«Πρόκειται για 12 αλλοδαπούς και 9 ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».
«Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι επιτέθηκαν λεκτικά και έρριψαν μπουκάλια σε βάρος δύο ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, ενώ άγνωστοι δράστες έπτυσαν και χτύπησαν ένα εξ αυτών. Οι αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν στον τόπο του συμβάντος τα απομάκρυναν με ασφάλεια, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 24 προσαγωγές».
«Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΑΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Γνωστοποίηση αποκοπής δικαιώματος μερίσματος / δικαιώματος επανεπένδυσης μερίσματος και πληρωμής μερίσματος (Ορθή Επανάληψη)
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ (ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ) ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. - ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση Συναλλαγών Υπόχρεων Προσώπων
- SPACE HELLAS Α.Ε. - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ-ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. & ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
- Η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς βλέπει μειώσεις τιμών σε 1.898 βασικούς κωδικούς προϊόντων
- Εισαγωγή νέων μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ A.E.
- ΔΕΗ blue – Visa: Καλοκαιρινή επιβράβευση έως 18 ευρώ τον μήνα για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







