Ο προϋπολογισμός είναι 765 εκατ.ευρώ (με ΦΠΑ) και το διεκδικούν αυτόνομα οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος., ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΑΒΑΞ
Στη β’ φάση του διαγωνισμού αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου εισέρχεται το έργο ΣΔΙΤ της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο.
Ο προϋπολογισμός είναι 765 εκατ.ευρώ (με ΦΠΑ) και το διεκδικούν αυτόνομα οι εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος., ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΑΒΑΞ.
Το έργο, το οποίο διενεργείται από το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση και τεχνική διαχείριση των υποδομών που θα στεγάσουν το νέο πρότυπο Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών (ΔΣΣΑ) και τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΜΔΑ), σε ακίνητο έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων, στη θέση του παλαιού στρατοπέδου «Αμερικάνικης Ευκολίας» στον Ασπρόπυργο Αττικής. Η συνολική διάρκεια της σύμβασης εκτιμάται ότι θα ανέλθει κατά μέγιστο σε 30 έτη (4 έτη κατασκευή και 26 έτη συντήρηση) από την έναρξη ισχύος της, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει κατ’ αρχήν με ίδια ή και δανειακά κεφάλαια του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ).
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει επίσης μελέτη σκοπιμότητας για την αξιοποίηση των υφιστάμενων κτιρίων στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπλαση της περιοχής. Οι πιθανές αλλαγές χρήσης περιλαμβάνουν τη δημιουργία συγκροτήματος κοινωνικής κατοικίας ή φοιτητικής στέγης, ωστόσο η νέα χρήση θα αποφασιστεί εφόσον ολοκληρωθεί η μελέτη και θα δημοπρατηθεί μέσω νέου σχετικού διαγωνισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κάλας: Αποφασιστική αυτή η εβδομάδα για το θέμα της Ουκρανίας
- ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16/12 με τη συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Allwyn: Προχώρησε σε νέα αγορά μετοχών του ΟΠΑΠ
- Πιο αυστηρά μέτρα για τις εισαγωγές δεμάτων ζητά η ΕΣΕΕ – Όχι επαρκές το προσωρινό τέλος των 3 ευρώ
- Δασμοί και ανταγωνισμός χτύπησαν την iRobot που παράγει τις γνωστές και στην Ελλάδα, σκούπες Roomba
- Ολοκληρώθηκε η συμφωνία ΙΚΤΙΝΟΣ – CBE Capital για το ακίνητο στον Ορμο Σητείας
- Αύξηση 11,9% σε παραγωγή και πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα στο ενδεκάμηνο
- Αποθέωση Παυλίδη από τον Μουρίνιο για το χατ τρικ εναντίον της Μορεϊρένσε (4-0)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








