Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει η υπόθεση της σύμβασης 717 του ΟΣΕ για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στα τρένα, η οποία δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.
Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς που ερευνούσαν τη σύμβαση για κακοδιαχείριση, «σκόνταψαν» σε τυχόν ευθύνες των πρώην υπουργών Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.
Ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Βουλή μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Η σύμβαση είχε υπογραφεί το 2014, αλλά έκτοτε είχαν δοθεί επτά παρατάσεις.
Η υπόθεση έφτασε στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αρκετούς μήνες πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Τότε είχε αρχίσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί κακοδιαχείριση σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το συγκεκριμένο έργο-σύμβαση είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ελληνικό δημόσιο και την ευρωπαϊκή Ένωση.
Η σύμβαση 717 αφορά στην ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και αντικατάστασης 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Fed: Αύξηση επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια – Στο κόκκινο γύρισε η Wall Street
- LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. - Παρουσίαση Οικονομικών Αποτελεσμάτων Α Εξαμήνου 2026
- Cenergy: Άλμα 45% στα καθαρά κέρδη, ανεκτέλεστο 3,9 δισ. ευρώ και αναβάθμιση του guidance για το 2026
- Γερμανία: Η Ράιχε προτείνει προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα από 19% σε 7%
- Σαουδική Αραβία: Σχέδιο για επαναλειτουργία του 50% του κρίσιμου πετρελαιαγωγού μέσα σε λίγες ημέρες
- Ευρωαγορές: Ανάκαμψη πριν από τη Fed – Στο +0,7% ο Stoxx 600
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΣΕΒ: Νέο «εργαλείο» παραγωγικότητας για τις επιχειρήσεις – Τι μετρά και πού βοηθά
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








