Το νομοσχέδιο θα τεθεί για επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιουλίου και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «THRIVEST HOLDING LTD».
Σύμφωνα με τη σχετική αιτιολογική έκθεση, το νομοσχέδιο αποβλέπει στη «συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της Παγκρήτιας Τράπεζας, καθώς και της Τράπεζας Αττικής (Attica Bank), στην οποία το Δημόσιο έχει ήδη επενδύσει σημαντικά. Η τράπεζα που θα προκύψει μετά την εξυγίανση και τη συγχώνευση των δύο ανωτέρω τραπεζών θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, ο οποίος θα διασφαλίζει την ύπαρξη ενός ανταγωνιστικότερου τραπεζικού περιβάλλοντος, επ’ ωφελεία των καταθετών, των καταναλωτών και των επιχειρήσεων».
Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής, θα τεθεί για επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιουλίου και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παπασταύρου: Εθνικού χαρακτήρα οι ενεργειακές συμφωνίες
- Πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: €1,2 δισ. από 22 έως 24 Δεκεμβρίου
- Υπόθεση Επστάιν: Τα πρόσωπα της νέας σειράς φωτό – Ο Άντριου ξαπλωμένος στην αγκαλιά γυναικών
- Κλοπή πολυτελών σερβίτσιων στο Ελιζέ
- Συνεργασία ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την ισραηλινή Zielinski & Rozen
- Ανατροπή και «πράσινο φως» στο πακέτο αμοιβών του Μασκ του 2018 στην Tesla
- Πολιτικό αδιέξοδο πάλι στη Γαλλία
- Κλιμάκωση επιθέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









