Αντίθετα, οι 18 Φιλιππινέζοι ναυτικοί του πλοίου δεν έχουν απελευθερωθεί
Στην Ελλάδα και κοντά στους δικούς του ανθρώπους βρίσκεται πλέον ο 19χρονος δόκιμος ναυτικός του ελληνόκτητου πλοίου που κατελήφθη και κρατείται από τις δυνάμεις του Ιρανικού στρατού. Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Έλληνας δόκιμος συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδος στο Ιράν προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος την Παρασκευή το πρωί. Οι 18 Φιλιππινέζοι ναυτικοί του πλοίου δεν έχουν απελευθερωθεί ακόμα.
Κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με ενέργειες του Πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη Στυλιανού Γαβριήλ, που έγιναν αποδεκτές από το Ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός του Έλληνα ναυτικού που επέβαινε στο πλοίο St Nikolas.
Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου Empire Navigation Inc. είχε ενημερώσει ότι είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απελευθέρωση του νεότερου μέλους του αιχμαλωτισθέντος πληρώματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρωταγωνιστές οι Κυκλάδες και ο Αργοσαρωνικός στο πρώτο μεγάλο τριήμερο του καλοκαιριού
- H Αθηναϊκή Ριβιέρα, κορυφαίος συνταξιοδοτικός προορισμός στην Ελλάδα, πόσο έχει το τμ, ποιοι έπονται
- Εργα 110 εκατομμυρίων ευρώ στη Δυτική Μακεδονία μέσω ΑΠΔΕ
- Aύξηση 1,9% στα μεικτά κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων της Κίνας στο α’ τετράμηνο
- Γιώργος Στάσσης: Καμία επιβάρυνση στους λογαριασμούς από το data center στην Κοζάνη
- Ιnditex (Zara): Σταθερή πορεία στο πρώτο τετράμηνο, με αύξηση 5,8% με φόντο την Μεσανατολική κρίση
- LC Waikiki: Η τουρκική αλυσίδα ένδυσης συνεχίζει την επέλαση στα νησιά, μετά τη Ρόδο, πάει Λέσβο
- Allwyn AG - Προκαταρκτικά Μη Ελεγμένα Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Τριμήνου 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








