Στην Αθήνα έρχεται σήμερα ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), Guy Ryder, ο οποίος θα συναντηθεί διαδοχικά, με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, καθώς ανοίγει και το θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, με αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο.
Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι το κουαρτέτο των δανειστών δεν επιθυμεί την ενεργή εμπλοκή του ILO στη διαδικασία και προτείνει τη συμμετοχή του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ η κυβερνητική πλευρά αντιδρά στην πρόταση των δανειστών για ορισμό του νομπελίστα οικονομολόγου Χριστόφορου Πισσαρίδη στη θέση του προέδρου.
Σημειώνεται ότι συμφωνήθηκε η σύσταση 9μελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων με βασικό έργο την επανεξέταση της εργασιακής νομοθεσίας και οι δανειστές έχουν προτείνει να οριστεί πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης: Είμαστε πιο φιλικοί προς τις επενδύσεις – Θεοδωρόπουλος: Ο τουρισμός δεν αρκεί, να ξαναχτίσουμε εργοστάσια
- Ζελένσκι: Ερχεται στην Ελλάδα μέσα στον Νοέμβριο για συνάντηση με Μητσοτάκη
- Πρόλογος Τσίπρα στο βιβλίο του «Ιθάκη»: «Το 2019 δεν ήμουν ίδιος»
- Βόλεϊ: Εφυγε από τη ζωή ο διεθνής Ιρανός, Σαμπέρ Καζέμι, 26 ετών
- Orsted: Ζημίες 261,8 εκατ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο 2025
- Αυγενάκης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα έριξε όλα στον τότε πρόεδρο Ευάγγελο Σημανδράκο
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,05%, στα 1,1491 δολάρια
- My market Local: 4 χρυσά βραβεία στα Supermarket Awards 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








