Επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Τουρκία και μετά τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε χθες Τρίτη 5/2 με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan στην Άγκυρα.
Ο πρωθυπουργός, τον οποίο συνόδευσε ο εκπρόσωπος του Erdogan, Ibrahim Kalin, έφτασε στο ναό λίγο πριν τις 09:00 σήμερα το πρωί και ξεναγήθηκε για περίπου μισή ώρα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ο κ.Τσίπρας δεν έκανε δηλώσεις, πέρα από το είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.
Πλέον ο πρωθυπουργός κατευθύνεται στο νησάκι της Χάλκης, όπου θα πραγματοποιήσει μια ιστορική επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή, καθώς θα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται.
Εκεί τον περιμένει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τον οποίο στη συνέχεια θα έχει κατ’ιδίαν συνάντηση.
Χθες το βράδυ ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθισε στο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος Erdogan προς τιμή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου.
Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για τα καταναλωτικά δάνεια, χωρίς όμως αναδρομική ισχύ
- Η DNP προχωρά σε δημόσια πρόταση για την AUSTRIACARD HOLDINGS στα 10 ευρώ ανά μετοχή
- Skroutz στη μετά Blackstone εποχή: Επέκταση στην Ευρώπη, ίδια ομάδα, αστερίσκοι λόγω Μεσανατολικού
- Trade Estates: Αύξηση καθαρών κερδών 19% στα 4,9 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - Δημοσίευση σύμφωνα με το Άρθρο 5 του Αυστριακού Νόμου περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγορών − Προαιρετική δημόσια πρόταση εξαγοράς με στόχο την απόκτηση ελέγχου από την Dai Nippon Printing Co., Ltd προς τους μετόχους της AUSTRIACARD HOLDINGS AG
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG: Δημοσίευση προνομιακής πληροφορίας − Η AUSTRIACARD και η Dai Nippon Printing υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης (memorandum of understanding) και η Dai Nippon Printing σκοπεύει να προβεί σε προαιρετική δημόσια πρόταση
- Orilina Properties: Διανομή μερίσματος 4,4 εκατομμυρίων ευρώ
- TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ - Ενοποιημένα Οικονομικά Αποτελέσματα Α΄Τριμήνου 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







