Η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ συνέχισε και το 2022 τη σταθερή της πορεία ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στην Ελλάδα, με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση €3 δισ., αναφέρει ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα:
Ειδικότερα στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδος, δύο αμοιβαία κεφάλαια της εταιρείας κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη με το Πειραιώς Μετοχικό Εσωτερικού στην 1η θέση και το Piraeus Private Banking ESG Greece Equity Fund στην 2η θέση, ανάμεσα σε συνολικά 41 Α/Κ στην κατηγορία τους.
Αντίστοιχα σημαντικά αποτελέσματα καταγράφηκαν και στα θεσμικά χαρτοφυλάκια, όπου η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ προσφέρει επαγγελματική διαχείριση υψηλού επιπέδου, με το σύνολο σχεδόν των κεφαλαίων υπό διαχείριση να έχουν καταγράψει υπεραπόδοση σε σχέση με τους δείκτες αναφοράς τους για το 2022. Και αυτό σε ένα εξαιρετικά δυσμενές επενδυτικό περιβάλλον, το οποίο απαιτούσε προσαρμογή της επενδυτικής στρατηγικής στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες.
Ταυτόχρονα, ανταποκρινόμενη στις μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες, η εταιρεία προσέφερε και προσφέρει νέες επενδυτικές λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες για σταθερή απόδοση, όπως το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο Πειραιώς Α/Κ Στρατηγικής Τακτικού Εισοδήματος 2027 Ομολογιακό Εσωτερικού, το οποίο είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους επενδυτές, καταγράφοντας εισροές ύψους €183 εκατ., τις μεγαλύτερες στην ελληνική αγορά για το 20222.
Ο Ηρακλής Μπαμπλέκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε: «Το 2022 ήταν μια ακόμη χρονιά υψηλών επιδόσεων για την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, αποτέλεσμα της στρατηγικής που εφαρμόζει και της προσήλωσής της στο όραμά της. Στόχος μας για το 2023 είναι η εταιρεία να πρωταγωνιστήσει στην στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας με όρους βιωσιμότητας και να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην αγορά διαχείρισης κεφαλαίων, τόσο με την επίτευξη αποδόσεων για τους πελάτες της, όσο και για το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και επαγγελματισμού των στελεχών της».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualco: Στα 5,46 ευρώ η ανώτατη τιμή της δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Στόχευση στην αμυντική βιομηχανία (και) για τη Unisystems του ομίλου Quest – Διάψευση για Morris
- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Qualco για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ σταματούν άμεσα τις επιθέσεις στους Χούθι, συνθηκολόγησαν
- Ευρωαγορές: Απώλειες για τον DAX μετά την εκλογή Μερτς – Έκανε το 16Χ16 ο FTSE 100
- Γερμανία: Άνοδος στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων μετά την εκλογή Μερτς
- Στο Τέξας Παπασταύρου – Τσάφος για συναντήσεις με Chevron, ExxonMobil και Cheniere Energy
- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μερτς: «Προσβλέπω στη συνεργασία μας»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις