Optima bank και Cepal ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της πρώτης στην Ελλάδα συναλλαγής στη δευτερογενή αγορά που αφορά σε χαρτοφυλάκιο ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, τα οποία πλέον επιστρέφουν στο τραπεζικό σύστημα.
_x000D_
Όπως αναφέρουν οι δυο εταιρίες, η συναλλαγή επιτρέπει σε επιχειρήσεις να έχουν ξανά πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και να προχωρήσουν τα νέα τους επενδυτικά σχέδια, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Η Optima bank, που πρωτοστατεί στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, αξιολόγησε θετικά την προοπτική αυτών των επιχειρήσεων, που άφησαν πίσω τους τα δύσκολα και κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία, και επένδυσε σε αυτές και τη δυναμική τους. Μέσα από αυτή την κίνηση η Optima bank τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε περαιτέρω τραπεζικό δανεισμό και τη δυνατότητα συμμετοχής στα υφιστάμενα και μελλοντικά αναπτυξιακά προγράμματα.
_x000D_
Ο Πάρις Οικονόμου, Head of Wholesale Banking της Optima bank δήλωσε σχετικά: ‘’H Optima bank συνεχίζει να πρωτοπορεί, αυτή τη φορά ως η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που ενσωματώνει πακέτο ενήμερων πλέον δανείων από τη δευτερογενή αγορά στο χαρτοφυλάκιό της. Στόχος μας είναι να είμαστε η τράπεζα αναφοράς στη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις με βιώσιμα επενδυτικά σχέδια να επανενταχθούν στο τραπεζικό σύστημα’’.
_x000D_
Ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Cepal, σημείωσε σχετικά: ‘’Η ολοκλήρωση του Project Rebound, της πρώτης συναλλαγής του είδους της στην ελληνική αγορά, επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στην παροχή ουσιαστικής βοήθειας στις επιχειρήσεις που αντιμετώπισαν προβλήματα στο παρελθόν και τη δέσμευσή μας για την εύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων, για τους δανειολήπτες μας. Είμαστε ικανοποιημένοι που δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επανέλθουν σε υγιή βάση στο τραπεζικό σύστημα.’’
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Orilina Properties: Αύξηση 57,6% στα καθαρά κέρδη το 2025
- Η Novibet αναβαθμίζει την Έλενα Μπάρμπα σε Chief Marketing Officer
- Fourlis: Στα 82,2 εκατ. ευρώ τα EBITDA, αυξημένα κατά 12,6% το 2025 – Προτεινόμενο μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Profile: Αύξηση 26,9% στα EBITDA με 13,1 εκατ. ευρώ το 2025 – Μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2025
- Dotsoft: Ισχυρή αύξηση 111,5% στα EBITDA με 9,19 εκατ. ευρώ το 2025
- ΟΛΠ: Στα 132,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2025 – Πρόταση για μέρισμα 1,896 ευρώ ανά μετοχή
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Κατάσταση επενδύσεων ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








