Το υπ. Υποδομών καλύπτει τη χρηματοδότηση του συνόλου των μελετών για τη δημοπράτηση του έργου των 7,9 εκατ. ευρώ
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλύπτει τη χρηματοδότηση του συνόλου των μελετών για τη δημοπράτηση του έργου: «Κεντρικός οδικός άξονας Βόρειας Εύβοιας, Τμήμα: Παράκαμψη Ψαχνών – Προκόπι (Στροφυλιά)», την αρμοδιότητα εκπόνησης των οποίων αναλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεά Ελλάδας.
Ειδικότερα, κατόπιν διαβουλεύσεων με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και σχετιζόμενων Δήμων, συμφωνήθηκε να μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η αρμοδιότητα ωρίμανσης των μελετών (σύνταξη και έγκριση), όπως επίσης, η προπαρασκευαστική διαδικασία και οι αδειοδοτήσεις που απαιτούνται για τη δημοπράτηση του έργου.
Για τον σκοπό αυτό και πέραν της ανωτέρω αρμοδιότητας, θα χορηγηθεί, επίσης, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η αναγκαία χρηματοδότηση για τη δημοπράτηση του συνόλου των μελετών που αφορούν το προαναφερόμενο έργο και είναι ύψους 7,9 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Σημειώνεται ότι η εν λόγω μελέτη αφορά την κατασκευή ενός οδικού άξονα κομβικής σημασίας για τη διασύνδεση της Βόρειας Εύβοιας με την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και κατ’ επέκταση με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, μέσω της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας.
Σκοπός του έργου είναι να διασφαλίσει, σε συνδυασμό και με το έτερο νευραλγικό έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας, μια σημαντική σύντμηση των οδικών διαδρομών, βελτιώνοντας, ουσιαστικά, το επίπεδο Οδικής Ασφάλειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Fed μείωσε το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ κατά 0,25%
- Δημοσκόπηση Pulse: Μισή μονάδα κέρδισε η ΝΔ από τη ΔΕΘ – Στο 24% στην πρόθεση ψήφου
- Τζιρακιάν Profil: Ο Κασπάρ Μπατανιάν νέο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ
- Στις Αττικές Εκδόσεις η διαφημιστική εκμετάλλευση των όψεων του πύργου Πειραιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Άλμα 17% από Puma
- ΕΚΤΕΡ: Αλλαγές στα μεγέθη των οικονομικών καταστάσεων λόγω μερίσματος
- Cenergy: Στα 95 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 69%
- Ευρώπη Holdings: Αυξημένα έσοδα στα 18,786 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις