Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Σήμερα, Τρίτη 28η Οκτωβρίου 2025, η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ξεκινά στις 11:00 π.μ. στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η φετινή παρέλαση θα έχει τα νέα όπλα των ενόπλων Δυνάμεων όπως Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα, εξελιγμένα συστήματα anti – drones και όπλα τεχνητής νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, στην παρέλαση θα δούμε από κοντά τις δυνατότητες του ελληνικής κατασκευής συστήματος anti – drone «Κένταυρος», το οποίο δοκιμάστηκε επιτυχώς σε ελληνικές φρεγάτες που συμμετέχουν στην «Επιχείρηση Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, αποτρέποντας επιθέσεις από drones των Χούθι.
Επιπλέον, το κοινό θα δει το όπλο ηλεκτρονικού πολέμου «Υπερίων» που έχει δυνατότητες κατάρριψης εχθρικών drones και προορίζεται για μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και με ρομποτικό σύστημα εξουδετέρωσης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.
Σε επίπεδο αρμάτων μάχης, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε άρματα Leopard του Στρατού Ξηράς εξοπλισμένα με ειδικά «κλουβιά» που τα προστατεύουν απέναντι σε ενδεχόμενα χτυπήματα στον πύργο του άρματος.
Σε επίπεδο εναέριων μέσων, θα δούμε το ελληνικής κατασκευής drone «Αρχύτας» αλλά και μια σειρά από mini drones της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Παράλληλα, θα παρελάσουν μη επανδρωμένα και αυτόνομα ελικόπτερα καθώς και UAVs και κάθετης απογείωσης drones που αξιοποιούν δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.
Ανάμεσα στα άλλα συστήματα, το κοινό θα δει από κοντά μια σειρά από πυραύλους αλλά και κατευθυνόμενες βόμβες τελευταίας τεχνολογίας με υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Safe Bulkers, Inc. - Safe Bulkers, Inc. Reports First Quarter 2026 Results and Declares Dividend on Common Stock
- Σοκ στην πρεμιέρα για Πορτογαλία: Το Κονγκό της έκοψε βαθμούς
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. - Η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» ανακοινώνει την επιτυχή τιμολόγηση της έκδοσης Ομολογιών ύψους €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2033
- Eurostat: Στον πάτο παραμένει η Ελλάδα σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά η ευημερία των νοικοκυριών εμφανίζεται λίγο καλύτερη
- Βουλγαρία: Δεν θα στηρίξει κυρώσεις της ΕΕ κατά του πατριάρχη της Ρωσίας ή της Lukoil
- Τραμπ: «Η συμφωνία με το Ιράν θα υπογραφεί σύντομα, ίσως αύριο ή την Παρασκευή»
- Τσαβδαρίδης για επιχειρηματικά πάρκα: Έρχονται παρεμβάσεις για διαφάνεια, ανταγωνιστικότητα και ενίσχυση επενδύσεων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








