Στις 5-6 Δεκεμβρίου του 2014, θα συγκληθεί στην Αθήνα το 3ο τακτικό ετήσιο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, υπό την προεδρία των Πρωθυπουργών, Α. Σαμαρά και A. Davutoglu.
Η συνάντηση ορίστηκε σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάζονται, με την Τουρκία να συνεχίζει την πολιτική των προκλήσεων, μία ημέρα μετά τη τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, στην οποία αποφασίστηκε η επίσπευση της οριοθέτησης των ΑΟΖ.
Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ, ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου, ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ είπε «θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που μας έχουν δοθεί.
Σύμφωνα με τους «κανόνες εμπλοκής» της Τουρκίας, κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας και θα αξιολογείται ως απειλή για την ασφάλεια της χώρας θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Γερμανία το χρυσό στο Eurobasket 83-88 την Τουρκία
- Αντετοκούνμπο: «Αν ο Σπανούλης δεν είναι στην Εθνική δεν θα είμαι κι εγώ»
- Αντετοκούνμπο: «Finally, I fucking did it»
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για Γενοκτονία Ελλήνων της Μικράς Ασίας: Αλαζονικές οι δηλώσεις των ελληνικών αρχών
- Τόπε και τόκανε: Η Εθνική με μεγάλη ψυχή πήρε το χάλκινο στο Eurobasket
- Μυλωνάκης για δημοσίευμα»: Καμία Εισαγγελία δεν είναι στην «πόρτα» μου
- Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη
- Θρήνος στο παγκόσμιο μποξ: Ο Ρίκι Χάτον πέθανε σε ηλικία 46 ετών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις