Τέσσερις μέρες μετρά ήδη το τραπεζικό selloff στο χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να έχει επιστρέψει και πάλι στη ζώνη των 700 μονάδων, μόλις δύο εβδομάδες αφού η χώρα άφησε πίσω της την εποχή των Μνημονίων.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,19% στις 710,24 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 708,27 μονάδων (-2,46%) και 727,68 μον. (+0,21%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 51,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 23,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 600 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 2,15%, στις 1.868,50 μονάδες, ενώ στο -0,31% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.213,22 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 5,87% στις 667,50 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και το -6,58%.
Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική έκλεισε με απώλειες 7,23%, μετά το χθεσινό -4%, ενώ Πειραιώς και Alpha Bank ολοκλήρωσαν με πτώση 6,61% και 6,32% αντίστοιχα. Πτώση 4,49% για την ΕΧΑΕ, με τις ΔΕΗ, ΟΤΕ και Eurobank να κλείνουν με απώλειες που ξεπέρασαν το 3%. Άνω του -2% ήταν οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ, με την Grivalia να κλείνει στο -1,78%.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Βιοχαλκο και Τιτάν, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Μυτιληναίος, Jumbo και ΕΕΕ. Στον αντίποδα, Λάμδα και ΟΛΠ έκλεισαν με μικρά κέρδη, αντέχοντας στο αρνητικό κλίμα σχεδόν σε όλη τη συνεδρίαση, με τον Φουρλή και την ΕΥΔΑΠ να κλείνουν στο +1,30% και +1,48% αντίστοιχα. Η Aegean, με ένα μίνι ράλι στο τέλος έκλεισε με άλμα 2,56%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κίνα: Αύξηση 5,3% κατέγραψε ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου τσαγιού το 2024
- Ημέρα Ευρώπης: Μαζί είμαστε ισχυρότεροι!
- Ναυπηγεία Ελευσίνας: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του αμερικανικού οργανισμού BENS
- Παπαστεργίου: Ο Προσωπικός Αριθμός έρχεται για να ενσωματώσει τα τέσσερα μητρώα
- Fais Group: Απέκτησε το υπόλοιπο 17,42% της Καλογήρου έναντι 4,67 εκατ. ευρώ
- Φον ντερ Λάιεν με Μετρς: Η ένωση κεφαλαιαγορών, κλειδί για την άμυνα και την ανάπτυξη
- Μερτς σε Τραμπ: Όχι σε διμερείς συμφωνίες, η ΕΕ διαπραγματεύεται εμπορικά θέματα
- ΑΑΔΕ: Διετής “καμπάνα” σε πέντε πρατήρια καυσίμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις