Με κέρδη, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση αφενός από το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και αφετέρου από την αισιοδοξία που επικρατεί για το αυριανό EuroWorking Group όπου και θα υπάρξει η πρώτη συζήτηση για τη στρατηγική ανάπτυξης μετά την έξοδο από το μνημόνιο.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 810,54 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 1,17%.Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 89,49 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 101,8 εκατ. μετοχές.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,95%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,97%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+5,49%) και της ΔΕΗ (+4%), ενώ αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Grivalia (-1,66%) και της ΕΥΔΑΠ (-1,52%).Από τους επιμέρους δείκτες, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι δείκτες Πρώτων Υλών (+3,93%) και Τηλεπικοινωνιών (+2,27%), ενώ αντιθέτως, απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Τροφίμων και Ποτών (-0,88%) και Χημικών (-0,51%).
Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (78,5 εκατ. μετοχές) και της Eurobank (5,6 εκατ. μετοχές).Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (22,45 εκατ. ευρώ) και της Alpha Bank (10,2 εκατ. ευρώ).
Ανοδικά κινήθηκαν 67 μετοχές, πτωτικά 52 και 118 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ίλυδα +9,73%, Κρέτα Φαρμ +9,36% και Eurobank +5,49%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ιντερτεκ -11,48%, Ευρωσύμβουλοι -9,96% και Ελγεκα -9,76%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Titan: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Vracs de l’Estuaire
- Στάσσης (ΔΕΗ): Το σχέδιο για Data Center στη Ρουμανία και η αυξημένη ζήτηση ενέργειας λόγω AI
- Κικίλιας: «Έρχονται στρατηγικές αμερικανικές επενδύσεις σε λιμάνια και ναυπηγεία»
- Δήμας και Κυρανάκης με τον Συντονιστή του ΒΒΑ Corridor στην Ελλάδα, Μάριο Μάουρο
- Πιερρακάκης: «Θέλουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις και βλέπουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον επί του πεδίου»
- ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC: Επεκτείνονται οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης
- Cosmote Telekom: Δωρεάν γρήγορο ίντερνετ σε όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας
- Defence for Growth Forum: Έθεσε επί τάπητος τις προοπτικές της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








