Στο 1,6% διαμορφώθηκε τον Απρίλιο του 2017 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, από 1,7% το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 1,9%, έναντι 1,5% το Μάρτιο και στην ΕΕ στο 2% από 1,6% αντιστοίχως. Ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2016, στην ευρωζώνη και στην ΕΕ σημειώθηκε αποπληθωρισμός (-0,2%) και στην Ελλάδα (-0,4%).
Σε ετήσια βάση (Απρίλιος 2016 – Απρίλιος 2017), ο χαμηλότερος δείκτης πληθωρισμού καταγράφηκε στη Ρουμανία (0,6%), στην Ιρλανδια (0,7%) και στη Σλοβακία (0,8%). Οι υψηλότεροι δείκτες σημειώθηκαν στην Εσθονία (3,6%), στη Λιθουανία (3,5%) και στη Λετονία (3,3%). Σε σχέση με το Μάρτιο του 2017 ο ετήσιος πληθωρισμός σημείωσε πτώση σε έξι κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία κράτη-μέλη και αυξήθηκε σε δεκαεννέα κράτη-μέλη.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε ετήσια βάση, στην Ευρωζώνη, καταγράφηκαν στα καύσιμα και στις μεταφορές (+0,39 ποσοστιαίες μονάδες) και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στις τηλεπικοινωνίες (+0,11 ποσοστιαίες μονάδες).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Με αλλαγές προχωρά επένδυση φωτοβολταϊκoύ σταθμού σε Δυτική Αττική και Βοιωτία
- Εύβοια: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Πισσώνα Ψαχνών
- Κυριάκος Μητσοτάκης από Σκιάθο: Εργαζόμαστε για λύσεις στα προβλήματα
- Ηλεκτρικός: Λιποθύμησε από τη ζέστη οδηγός συρμού – «Χωρίς κλιματισμό οι καμπίνες» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
- Μεσσηνία: Φωτιά σε εξέλιξη σε δάσος στην Πολυθέα – Ήχησε το 112, σηκώθηκαν 8 εναέρια μέσα
- Moody’s: Αναβάθμισε την Τουρκία από B1 σε Ba3 με σταθερές προοπτικές
- Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ «έκοψε» 3 μονάδες από τη ΝΔ ρίχνοντάς την στο 23%
- Είδη πολυτελείας: Το μετέωρο βήμα των αγοραστών και των πωλήσεων…
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις