Όπως ξεκίνησε… έτσι και τελειώνει την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από μια 4ετή και πλέον πορεία «τρόμου» και ιστορικών εξελίξεων, έχει αφήσει πίσω του την περίοδο της αφάνειας, προσελκύοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τις αποδόσεις του, καθώς η πρώτη εβδομάδα του δευτέρου εξαμήνου κύλησε και αυτή με πολλές προσδοκίες.
Ειδικότερα, γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,19% στις 894,66 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 887,54 μονάδων (-0,60%) και 896,50 μον. (+0,40%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 97,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 38,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,22 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,01%, στις 2.251,42 μονάδες, ενώ στο -0,82% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.371,60 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,93% στις 837,74 μονάδες.
Σε επίπεδο εβδομάδας, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 3,01%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 1,21%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε άνοδο 3,90%. Από την αρχή του έτους, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 45,88%, ενώ από την επομένη των ευρωεκλογών η άνοδος ξεπέρασε το 22,2%.
Στο ταμπλό σήμερα πάντως η μεταβλητότητα ήταν εμφανής, με τα περισσότερα πρόσημα να διαμορφώνονται μόλις στις δημοπρασίες. Η Jumbo έκλεισε με άλμα 4,33%, ενώ η Λάμδα, ο Ελλάκτωρ και η Alpha Bank ακολούθησαν με άνοδο που ξεπέρασε το 2%. Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Φουρλής και Ελληνικά Πετρέλαια.
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τιτάν, ΕΧΑΕ, Aegean, Βιοχαλκο και Εθνική, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος και ΟΛΠ. Στον αντίποδα, μικρές απώλειες σημείωσαν οι Eurobank, ΔEH, ΓΕΚ Τέρνα και Cenergy, ενώ ο ΟΤΕ και ο Σαράντης ολοκλήρωσαν στο -1,40% και -1,89% αντίστοιχα. Η Coca Cola “βάρυνε” και σήμερα τον δείκτη με το δικό της -2,29%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστροφή πινακίδων από το δήμο Αθηναίων τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
- Έφοδος ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών – Αντίδραση Καρυστιανού
- Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, όχι όμως στα Πράσινα Φανάρια
- Ερευνα NielsenIQ για ΣΕΛΠΕ για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου εκτός ΕΕ
- Σπάει κάθε φράγμα η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
- Στην «ανηφόρα» το πετρέλαιο με τον Τραμπ να δηλώνει πως «βλέπει» πόλεμο με τη Βενεζουέλα
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έφεραν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην ελληνική οικονομία
- Ο χρυσός έφερε στα «ταμεία», κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








