Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2024, καθώς ο πόλεμος στο Ιράν εκτόξευσε το ενεργειακό κόστος
Απότομη άνοδο σημείωσε ο πληθωρισμός (Consumer Price Index – CPI) στις ΗΠΑ το Μάρτιο παραμένοντας πάνω από τον στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), καθώς ο πόλεμος στο Ιράν εκτόξευσε το ενεργειακό κόστος.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Στατιστικών Εργασίας.
Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός ανήλθε στο 3,3% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2024, από 2,4% τον Φεβρουάριο, με ώθηση από την άνοδο κατά 10,9% στο κόστος της ενέργειας.
Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενέργειας αυξήθηκε μόλις 0,2% τον Μάρτιο και 2,6% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από τις προσδοκίες.
Η σύγκρουση με το Ιράν ήταν ο κύριος παράγοντας που επηρέασε τα μηνιαία στοιχεία για τον πληθωρισμό, καθώς η τιμή της βενζίνης σημείωσε άνοδο 21,2%, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν τα τρία τέταρτα της συνολικής αύξησης των τιμών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στη Βουλή το νομοθετικό κενό (δώρο) που προακλεί νέο «κύμα» ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα υγείας
- Hellenic Train και Όμιλος Κοπελούζου ίδρυσαν την FxD Logistics Α.Ε. για το Θριάσιο ΙΙ
- ΟΤΕ: Μόνος στην κορυφή της Ελλάδας με rating «Α-» από την S&P
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Δανία: Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός μειώνει εταιρικούς φόρους και ΦΠΑ στα τρόφιμα
- ΣτΕ: Στο μικροσκόπιο οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Πλάκα
- Ρούμπιο: Η αμερικανική νομοθεσία κρατά την Τουρκία εκτός του προγράμματος των F-35
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








