Μπορεί οι ξένοι αναλυτές να «βομβάρδισαν» κυριολεκτικά σήμερα με θετικές εκθέσεις για την Ελλάδα και τη νέα κυβέρνησή της, όμως το χρηματιστήριο Αθηνών βρήκε ευκαιρία σήμερα να ενθυλακώσει μέρος των κερδών του τελευταίου διαστήματος, προκαλώντας μάλιστα ισχυρές πιέσεις ιδίως στον τραπεζικό κλάδο, οι απώλειες του οποίου ξεπέρασαν το 6%.
Ειδικότερα, γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,84% στις 878,17 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 877,35 μονάδων (-1,93%) και 900,31 μον. (+0,63%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 92,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 40,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,4 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 2,15%, στις 2.203,05 μονάδες, ενώ στο -1,92% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.345,26 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 6,09% στις 786,72 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς έκλεισε με απώλειες 7,10%, με την AlphaBank να ακολουθεί με -6,78% και τις Εθνική και Eurobank να ολοκληρώνουν με πτώση 5,81% και 5,06% αντίστοιχα. Απώλειες 3,24% σημείωσε η ΔΕΗ, ενώ Cenergy και Jumbo έκλεισαν στο -2,72% και -2,93% αντίστοιχα. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Τιτάν, ΕΧΑΕ, Βιοχαλκο, Ελλάκτωρ, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, CocaColaκαι MotorOil.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά ολοκλήρωσαν οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή. Φουρλής, Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα διαφοροποιήθηκαν σημαντικά από το γενικό κλίμα, κλείνοντας με κέρδη που ξεπέρασαν το 1%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαρινάκης: Eρχονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή
- Jumbo: Στο 6,93% μειώθηκε το ποσοστό της Fidelity
- Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικά πρόσημα από την ανάκαμψη στην Wall Street – Γκάζι 6,8% από BMW
- Δικηγορικοί Σύλλογοι προς Πιερρακάκη – Στουρνάρα: Αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις παράνομες πρακτικές services και funds
- Autohellas: Στα 72,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
- Titan: Εξαγόρασε την Standard Υποδομών με λατομείο στην Κρήτη
- Παπουτσάνης: Στο 22,67% μειώθηκε το ποσοστό του Γ. Γκάτζαρου, προέδρου του ΔΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







