Με τους αγοραστές να «εμφανίζονται» το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, το χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να κλείσει σήμερα θετικά, στα υψηλά ημέρας, απορροφώντας ενδοσυνεδριακά την προσφορά που υπήρξε στους περισσότερους τίτλους.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,31% στις 755,53 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 747,49 μονάδων (-0,75%) και 755,53 μον. (+0,31%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 60,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 29 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,99 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,68%, στις 1.943,62 μονάδες, ενώ στο -0,91% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.180,29 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,32% στις 630,10 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΛΠ, η Πειραιώς και η Coca Cola ξεχώρισαν με τα άνω του 2% κέρδη που σημείωσαν, ενώ για τις ΑΔΜΗΕ, Grivalia, ΟΤΕ, Aegean, Σαράντης και ΔΕΗ η άνοδος ξεπέρασε το 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Alpha Bank, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank και Ελλάκτωρ.
Στον αντίποδα, οι Εθνική, EXAE, Βιοχαλκο και Λάμδα ήταν οι τέσσερεις τίτλοι του FTSE 25 που δεν κατάφεραν να περιορίσουν κάτω από το 1% τις απώλειες τους, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και Jumbo. Χωρίς μεταβολή ο Φουρλής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιτροπή για ιαματικό τουρισμό συστήνει το Υπ. Τουρισμού
- Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ: Τι ισχύει για την ανάκληση άδειας στη Λάρισα
- Η Βαρκελώνη αυξάνει τον τουριστικό φόρο στα 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση για να χρηματοδοτήσει τη στέγαση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, βαριές απώλειες 12,7% για Diageo
- Υπουργικό Συμβούλιο: Νομοσχέδια για παράνομο στοίχημα και συντάξεις Δημοσίου
- ΕΚΤ: Ενέκρινε τον Μπόρις Βούιτσιτς για την θέση του νέου αντιπροέδρου
- ΥΠΕΘΟ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ερευνά παραβιάσεις δικαίου στη ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο
- Διευκρινίσεις Χατζηδάκη για τις δηλώσεις κυριότητας αγροτεμαχίων μέσω ΚΑΕΚ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






