Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κατά το γ΄τριμηνο του 2023
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) έδωσε στοιχεία Βραχυχρόνιων Δεικτών Απασχόλησης (Απασχολούμενων Ατόμων, Ωρών Εργασίας και Μισθών και Ημερομισθίων) χωρίς διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών) σε βασικούς τομείς της οικονομίας για το Γ΄ τρίμηνο 2023.
Η εξέλιξη των Βραχυχρόνιων Δεικτών Απασχόλησης το Γ΄ τρίμηνο 2023*, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Δείκτες του Γ΄ τριμήνου 2022, έχει ως εξής:

Από τον πίνακα προκύπτει αύξηση σε όλους τους κλάδους με εξαίρεση τα τις υπηρεσίες παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης, όπου έχουμε μείωση και στους τρεις δείκτες: Απασχολούμενων Ατόμων, Ωρών Εργασίας και Μισθών και Ημερομισθίων.
Μείωση επίσης έχουμε στις διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες σε ότι αφορά τους απασχολούμενους και τις ώρες εργασίας.
Επίσης στην παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης μειώθηκε ο δέικτης απασχολουμένων.
Αντίθετα υψηλά ποσοστά αύξησης παρατηρούνται στον κλάδο των κατασκευών και στους τρεις δείκτες, απασχολουμένων ατόμων, ωρών εργασίας και μισθών και ημερομισθίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Μετά το LNG, μας πουλάει Μελάνια
- Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε στο «πάγωμα» της παραγωγής τον Μάρτιο παρά τις υψηλές τιμές του Brent
- Σούπερ μάρκετ: Σε ιστορικά υψηλά με 4 στα 10 η επιλογή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας λόγω ακρίβειας
- Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το Φεβρουάριο, σταθερό το πράσινο τιμολόγιο και μείωση στο κίτρινο
- Παπασταύρου: Από σήμερα (1/2) το πορτοκαλί τιμολόγιο ρεύματος για τις επιχειρήσεις
- AstraZeneca: Ο φαρμακευτικός κολοσσός εισάγεται τη Δευτέρα (2/2) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
- Bloomberg: Νέος κίνδυνος για την πορεία του πληθωρισμού από το ράλι του ευρώ – Οι κινήσεις της ΕΚΤ
- Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη πιάνει δουλειά στον ελληνικό τουρισμό
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








