Στο Κίεβο έφτασε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναμένεται, εκτός απροόπτου, να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογο του Ντμίτρο Κουλέμπα και να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
Σημειώνεται πως αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.
Σε παρέμβασή του, χθες μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, στο 18ο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «δυστυχώς είμαστε μάρτυρες μίας νέας κλιμάκωσης, η οποία έχει στο επίκεντρό της τον άμαχο πληθυσμό». Πλέον, όπως είπε, το μέτωπο διευρύνεται στο σύνολο της χώρας ενώ «όπως έχουν τονίσει ήδη ηγέτες ανά τον κόσμο ελλοχεύει ο κίνδυνος, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, χρήσης πυρηνικών όπλων».
Υπογράμμισε δε πως η ελληνική θέση παραμένει σταθερή: «Τασσόμαστε υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών. Καταδικάσαμε την παράνομη προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Οποιαδήποτε ανοχή από τη Διεθνή Κοινότητα θα μπορούσε να αποτελέσει ολέθριο προηγούμενο» τόνισε, προσθέτοντας παράλληλα πως βασικό μέλημα παραμένει η προστασία της ελληνικής κοινότητας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελλάδα 68 – Τουρκία 94 στον ημιτελικό του EuroBasket
- Performance Technologies: Δωρεάν διάθεση 86.000 ιδίων μετοχών στον CEO Διονύση Χιντζίδη
- Πιερρακάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά διορθώνει μια αδικία
- Τραμπ: Συναντάει τον πρωθυπουργό του Κατάρ στον απόηχο της ισραηλινής επίθεσης
- Τι συνέβη με το «νεαρό φοιτητή» στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου που αποθέωσε τα μέτρα του Κυριάκου στη ΔΕΘ
- ΟΗΕ: Ενέκρινε δήλωση για λύση δύο κρατών Ισραήλ-Παλαιστίνης – Υπέρ και η Ελλάδα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή αξιολόγησης της Γαλλίας από τον Fitch
- Ρούτε: Το ΝΑΤΟ συγκροτεί την «ανατολική φρουρά» στα σύνορα με τη Ρωσία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις