Το Ιράν σχεδιάζει πλήγματα μεταξύ άλλων σε Βουλγαρία και Κύπρο σε περίπτωση κλιμάκωσης από τον Ντόναλντ Τραμπ
Το Ιράν εξετάζει το ενδεχόμενο να πλήξει αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους στην Ευρώπη σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώσει τον πόλεμο, σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στο καθεστώς.
Καθώς οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο τις τελευταίες εβδομάδες και η Τεχεράνη θεωρεί σχεδόν βέβαιη την αύξηση της έντασης, το ιρανικό επιτελείο αξιολογεί επιλογές που θα ανεβάσουν κατακόρυφα το κόστος και το διακύβευμα της σύγκρουσης εκτός των συνόρων της Μέσης Ανατολής.
Δύο πηγές από το περιβάλλον του καθεστώτος δήλωσαν στους FT ότι οι ιρανικές δυνάμεις έχουν αναλύσει σενάρια επιθέσεων σε αμερικανικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ανάμεσα στις περιοχές ενδιαφέροντος βρίσκεται η Βουλγαρία, η οποία πρόσφατα ενέκρινε τη χρήση της αεροπορικής βάσης Μπεζμέρ από αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού.
Επιπλέον, άλλη πηγή επεσήμανε ότι στους πιθανούς στόχους αντιποίνων περιλαμβάνεται και η Κύπρος.
Η αναφορά αυτή συνδέεται με το περιστατικό του Μαρτίου, όταν βρετανική αεροπορική βάση στο νησί δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), εγείροντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο νέων χτυπημάτων σε περίπτωση επανέναρξης των αμερικανικών επιχειρήσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Χάθηκαν τα πρωινά κέρδη – Πιέσεις στην τεχνολογία
- Νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα: Ο Τραμπ, η διαδικασία στη Γερουσία και οι ενδιάμεσες εκλογές
- Τραμπ για Γκίλφοϊλ: «Έκανε καλή δουλειά στην Ελλάδα, αλλά δεν μας άρεσαν όσα διαβάζαμε»
- «Δεν έχουμε πού να μείνουμε»: Οι φοιτητές κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα απέναντι στα ενοίκια – φωτιά (video)
- Σκληραίνει τη στάση της η φον ντερ Λάιεν στο μεταναστευτικό: «Υπερβολικά χαμηλό» το 32% στις επιστροφές
- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. - ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ Δ.Σ., ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Η ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘ. ΣΤΕΛΕΧΩΝ
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Ο χρόνος μου ως πρέσβειρας στην Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος του»
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







