H Ζωή μαζί με 90 κατοίκους των Σταγιατών και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον του Αχιλλέα Μπέου
Στα δικαστήρια του Βόλου βρίσκεται η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου «να υπερασπιστεί τους κατοίκους των Σταγιατών και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, ως μηνυτές στη δίκη κατά του Αχιλλέα Μπέου».
Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται: «H Ζωή μαζί με 90 κατοίκους των Σταγιατών και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, κατέθεσαν μήνυση εναντίον του Αχ. Μπέου τον Ιούλιο του 2020, για τις ύβρεις, τις συκοφαντίες, τις απειλές, τον εκφοβισμό και τις εκβιαστικές δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου απέναντι στους κατοίκους του χωριού, που υπερασπίζονταν το δικαίωμά τους στο νερό και στην Πηγή της Κρύας Βρύσης και απέναντι στον Αλκίνοο Ιωαννίδη, που στήριζε και στηρίζει τον αγώνα τους».
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πλεύσης Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τότε σε επίσκεψή της στις Σταγιάτες είχε δηλώσει:
«Οι κάτοικοι των Σταγιατών στο Πήλιο αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να πίνουν το νερό της Πηγής της Κρύας Βρύσης, από την οποία υδροδοτείται το χωριό τους εδώ και 350 χρόνια. Το πείσμα τους να υπερασπίζονται και να διεκδικούν την πρόσβαση στο νερό τους, ένα από τα καθαρότερα νερά στην Ελλάδα, αντιμετωπίζεται με χυδαίες ύβρεις, συκοφαντίες, απειλές, εκφοβισμό και εκβιαστικές δηλώσεις από τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος τη Μεγάλη Παρασκευή απέκοψε αιφνιδιαστικά την πρόσβαση των περισσότερων σπιτιών του χωριού στο νερό της Πηγής κι έκτοτε προσπαθεί να επιβάλει ετσιθελικά τη διακοπή ως τετελεσμένο, φτάνοντας μέχρι του να αναγγέλλει ότι θα «τελειώσει» τους κατοίκους του μικρού χωριού ενώ την ίδια ώρα λοιδορεί το νερό της Πηγής. Θα βρει μπροστά του έναν τοίχο. Στις απειλές, τη συκοφαντία, τον εκφοβισμό και την απόπειρα απαξίωσης του νερού της Πηγής, οι κάτοικοι των Σταγιατών απαντούν με μήνυση και αγωγή, που θα καταθέσουμε μαζί τις επόμενες ημέρες. Τους ευχαριστώ για τον αγώνα που δίνουν για όλους μας και για την τιμή που μου έκαναν να μου εμπιστευθούν τη νομική εκπροσώπησή τους».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Οι Ποινικολόγοι»: Νέος επιστημονικός φορέας από δικηγόρους
- Τι απάντηση ο υπουργός Εξωτερικών σε ερώτηση του Μ. Σαλμά για το τουρκολυβικό μνημόνιο
- Ενα στα τέσσερα ζευγάρια κρατά μυστικό τις καταθέσεις του
- Eκτός Wimbledon o Tσιτσιπάς
- Φωτιά στην περιοχή Αχλάδι Στυλίδας
- Η πρώτη Ετήσια Έκθεση Δραστηριοτήτων Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης 2024
- Οι ανακοινώσεις για τα €8 δισ. από τα κοινοτικά ταμεία για περιβάλλον, ανάπτυξη, καθημερινότητα, κοινωνική συνοχή
- Alter Ego Media: 4,20 ευρώ η τιμή διάθεσης των μετοχών για την επανεπένδυση του μερίσματος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις