Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ο 37χρονος ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες και σε έναν αστυνομικό, ο οποίος έσπευσε να τους βοηθήσει, κατά την διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου, χθες, στη Μονή Πετράκη. Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.
Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.
Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.
Σημειώνεται, τέλος, ότι την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Allwyn FINAL 8: O Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδας
- ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας στο εργοστάσιο όπου έγινε η φονική έκρηξη
- Ευχές αλλά χωρίς δεσμεύσεις για «ασφαλή και αξιόπιστη» Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ελλάδα και Τουρκία υλοποιούν συμφωνία του 2023 που αφορά στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση
- Κ. Τσουκαλάς με αφορμή δηλώσεις Θεοχάρη για το «καλώδιο»: Η κυβέρνηση να ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει
- Σύγκρουση τρένου με ΙΧ στην Πάτρα
- Καταγγελίες στον τουρισμό: Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα του Υπουργείου και τι πρέπει να κάνει ο πολίτης
- Ασθενής ανάπτυξη με αυξανόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








