Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας αποδίδοντάς του την πολιτική ευθύνη για την «υπόθεση Λιγνάδη-Μενδώνη», όπως χαρακτηριστικά απάντησε, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου.
Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε με ένα «μεγάλο ευχαριστώ», όπως είπε στα αγόρια και στα κορίτσια που υπήρξαν θύματα κακοκοποίησης και τόλμησαν, «στα αγόρια και στα κορίτσια που κουβαλούσαν ένα βάρος και τόλμησαν να ανοίξουν την ψυχή τους και να δείξουν τις πληγές τους. Γιατί βρήκαν την δύναμη και ύψωσαν την φωνή τους και ύψωσαν ένα φράγμα απέναντι στην σιωπή και στην συγκάλυψη, προστατεύοντας εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια για το μέλλον. Αυτούς οφείλουμε να στηρίξουμε σήμερα».
Στρέφοντας τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού είπε: «Το μεγάλο ζήτημα σήμερα, είναι ότι εδώ και ένα μήνα βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις και μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, το σκάνδαλο της προσπάθειας συγκάλυψης των αποτρόπαιων πράξεων… Αυτή είναι η πραγματική συζήτηση που διεξάγεται σε κάθε σπίτι. Γι αυτά θα ήθελε να ακούσει ο ελληνικός λαός κάτι και γι αυτό θα περίμενε μία ανάληψη πολιτικής ευθύνης, μία συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις και να δώσετε κάποιες εξηγήσεις».
Καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να αλλάξει το πλαίσιο της συζήτησης και σημείωσε ότι «επέλεξε να μην κάθεται στα υπουργικά έδρανα η κ. Μενδώνη αλλά η κ. Αγαπηδάκη». Απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη και του έθεσε προσωπικά ερωτήματα: «…Υπάρχουν μόνο ποινικές ευθύνες, δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Δεν έγινε μπροστά στα μάτια μας μία προσπάθεια συγκάλυψης; Δεν έγινε προσπάθεια να εμφανιστεί το σκάνδαλο Λιγνάδη σαν μία ταλαιπωρία για το τίποτα; Δεν έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν οι κατηγορίες σαν παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας; Δεν πιστεύω ότι μία υπουργός εκβιάζει τον πρωθυπουργό. Το μόνο τεκμήριο που αμφισβητείται σήμερα είναι το δικό σας τεκμήριο πολιτικής αθωότητας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Four Feet (SMERC): Ξεκινά στον Άλιμο η λειτουργία της μεγαλύτερης κτηνιατρικής κλινικής στην Ελλάδα
- Wall Street: Κινείται με κέρδη – Άλμα 8% από AMD
- Aegean: Στις 20 Μαΐου η αποκοπή για το μέρισμα 0,8 ευρώ ανά μετοχή
- Skoda Auto: Έφτασε τα 5 εκατ. η παραγωγή του Fabia
- Ρωσία και Αίγυπτος συζητούν την κατασκευή τερματικών LNG στο Κάιρο
- «Εξοικονομώ 2021»: Παράταση στην προθεσμία αιτήσεων
- Θεοδωρικάκος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας: Το «Made in Greece» στη ναυπηγική βιομηχανία να γίνει success story
- Ορ. Καβαλάκης: Στα 21,3 δισ. ευρώ οι εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης τον Μάιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις