Ανακοινώθηκε συμφωνία
Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν ακρετό χρόνο, τα σούπερ μάρκετ Μασούτης ήρθαν σε συμφωνία για την εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Κρητικός. Η συμφωνία ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 31 Μαρτίου 2025. Είναι μη-δεσμευτική και οι δύο πλευρές δηλώνουν την πρόθεση να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να αποκτήσει η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ το 100% των μετοχών της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.
Οπως σημειώνει ανακοίνωση της Μασούτης, η απαραίτητη διαδικασία νομικών και οικονομικών ελέγχων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και η σκοπούμενη συναλλαγή θα υπόκειται στις αναγκαίες προηγούμενες εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών.
Η σκοπούμενη συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα μία πρωτοπόρα ελληνική εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων καθώς ο συνδυασμός των δύο εταιρειών αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις επιλογές των καταναλωτών, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.
Η ανακοίνωση της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
Ανακοινώνεται η υπογραφή μη-δεσμευτικής δήλωσης προθέσεων μεταξύ των διοικήσεων των εταιρειών Διαμαντής Μασούτης ΑΕ και ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός για την απόκτηση του 100% της αλυσίδας ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός από την Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.
Η απαραίτητη διαδικασία νομικών και οικονομικών ελέγχων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και η σκοπούμενη συναλλαγή θα υπόκειται στις αναγκαίες προηγούμενες εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών.
Η σκοπούμενη συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα μία πρωτοπόρα ελληνική εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων καθώς ο συνδυασμός των δύο εταιρειών αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις επιλογές των καταναλωτών, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σαμαράς στο Βήμα της Κυριακής: Η εξωτερική μας πολιτική είναι ανύπαρκτη
- Ιαπωνία: Ρεκόρ 127 ετών κατέρριψε η θερμοκρασία
- Νίκος Κ. Αλιβιζάτος στην Καθημερινή: Όταν η δημοκρατία δοκιμάζεται: Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και η παραβίαση του Συντάγματος
- Κουρίλες νήσοι: Σεισμός 6,7 Ρίχτερ πιθανώς να προκαλέσει τσουνάμι στην Καμτσάτκα
- Pilsner Urquell: Η μπύρα που πίνει ο Πάπας και τι δεν είναι ευρέως γνωστά για αυτή
- Κίνα: Αύξηση 40% στους επιβάτες κρουαζιέρας το α’ εξάμηνο του 2025
- Σέλφι με Τζόκοβιτς ο Μητσοτάκης, συνάντηση με Ιταλία και Λιβύη ο Ερντογάν
- Sharpie: Οι αγαπημένοι μαρκαδόροι του προέδρου Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις