Ανακοινώθηκε συμφωνία
Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν ακρετό χρόνο, τα σούπερ μάρκετ Μασούτης ήρθαν σε συμφωνία για την εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Κρητικός. Η συμφωνία ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 31 Μαρτίου 2025. Είναι μη-δεσμευτική και οι δύο πλευρές δηλώνουν την πρόθεση να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να αποκτήσει η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ το 100% των μετοχών της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.
Οπως σημειώνει ανακοίνωση της Μασούτης, η απαραίτητη διαδικασία νομικών και οικονομικών ελέγχων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και η σκοπούμενη συναλλαγή θα υπόκειται στις αναγκαίες προηγούμενες εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών.
Η σκοπούμενη συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα μία πρωτοπόρα ελληνική εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων καθώς ο συνδυασμός των δύο εταιρειών αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις επιλογές των καταναλωτών, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.
Η ανακοίνωση της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
Ανακοινώνεται η υπογραφή μη-δεσμευτικής δήλωσης προθέσεων μεταξύ των διοικήσεων των εταιρειών Διαμαντής Μασούτης ΑΕ και ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός για την απόκτηση του 100% της αλυσίδας ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός από την Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.
Η απαραίτητη διαδικασία νομικών και οικονομικών ελέγχων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και η σκοπούμενη συναλλαγή θα υπόκειται στις αναγκαίες προηγούμενες εγκρίσεις των αρμόδιων εποπτικών αρχών.
Η σκοπούμενη συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα μία πρωτοπόρα ελληνική εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων καθώς ο συνδυασμός των δύο εταιρειών αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις επιλογές των καταναλωτών, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Profile Systems: Από 22 Δεκεμβρίου στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου οι 78.000 νέες μετοχές
- H Lidl Ελλάς στο πλευρό της MOYSA: 10 χρόνια αρμονίας και υποστήριξης
- Επ. Ανταγωνισμού: Στο στόχαστρο η αγορά των σχολικών τσαντών και ειδών επώνυμης ένδυσης και υπόδησης
- «Πράσινο φως» από το υπ. Υποδομών για το διαγωνισμό 52 εκατ. ευρώ του Τεχνικού Συμβούλου του ΟΣΕ
- Τέμπη – Καρυστιανού: “Ο καιρός έχει γυρίσματα, κάποτε η δίκη θα γίνει με ελεύθερους δικαστές” (Βίντεο)
- Dimand: Με LEED Platinum τα γραφεία της Παρευξείνιας Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη
- ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 11,9% στα οδικά φορτία το β’ τρίμηνο του 2025
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,3% ο τζίρος στη βιομηχανία τον Οκτώβριο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








