Η οικονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν την τελευταία εξαετία έχουν καταστήσει την Ελλάδα πιο φιλική προς το επιχειρείν και έχουν δημιουργήσει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, ειδικότερα για όσους θα επενδύσουν νωρίς στην ελληνική οικονομία.
_x000D_
Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Ευρω-αραβική Σύνοδο «Εταίροι για την Ανάπτυξη».
_x000D_
Όπως ανέφερε παρά τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες, η πρόοδος στη διόρθωση των λαθών του παρελθόντος υπήρξε εντυπωσιακή. Έτσι, το νέο πρόγραμμα του ESM που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο του 2015 βασίζεται στα επιτεύγματα των δύο πρώτων προγραμμάτων (δηλ. τη διόρθωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε όρους κόστους εργασίας) και δίνει προτεραιότητα σε μεταρρυθμίσεις.
Ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε ότι η σταδιακή οικονομική ανάκαμψη αντανακλάται ήδη σε μια σειρά από βασικούς δείκτες οικονομικής δραστηριότητας, όπως η βιομηχανική παραγωγή, οι λιανικές πωλήσεις, οι ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και οι πραγματικές εξαγωγές αγαθών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σούπερ μάρκετ γειτονιάς: Ανοίγουν άλλα 300 σε όλη την Ελλάδα «κόντρα» στα hyper markets
- Gruppo Cucine: Συνεργασία με την ιταλική Stosa και στο βάθος ΑΠΕ
- Στην Άγκυρα με πολυμελή αντιπροσωπεία ο Μητσοτάκης για τη συνάντηση με Ερντογάν
- Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ καταργεί τη νομική βάση για τους κανονισμούς ρύπων
- Honda: Βουτιά 61,4% στα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη το γ΄τρίμηνο
- Άρση ασυλίας Παύλου Πολάκη με στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και άλμα 11,55% από Philips
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







