Βήματα προς την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων προανήγγειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
_x000D_
Ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι “σταδιακά πρόκειται να άρουμε τους περιορισμούς που ισχύουν στην κίνηση κεφαλαίων συντόμως. Ωστόσο η πλήρης άρση τους βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής. Για να φθάσουμε εκεί απαιτείται η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, να προχωρήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους, και να συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Πάνω από όλα όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα ανακτηθεί πλήρως η εμπιστοσύνη”, ανέφερε ο ίδιος.
_x000D_
Ο διοικητής της ΤτΕ αποσαφήνισε ότι αν δεν ξεκινήσει μία σοβαρή συζήτηση για την ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους η Ελλάς δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (σ.σ αγοράς κρατικών ομολόγων) που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), υπογραμμίζοντας ότι η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο Τσάρλι Κέρκ, το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τραμπ
- Barilla Hellas: Επιστροφή σε υψηλότερα περιθώρια κέρδους με ώθηση από τις εξαγωγές
- Στα ουράνια η μετοχή της Oracle και η περιουσία του Larry Ellison
- Πυροβόλησαν τον Τσάρλι Κερκ, στενό σύμμαχο του Τραμπ
- Eurobasket: Η Γερμανία στα ημιτελικά 99-91, έκαμψε στο τέλος την αντίσταση της Σλοβενίας
- Μητσοτάκης: Μετατρεπόμαστε σε σημαντικό ενεργειακό «παίκτη» στην Ανατολική Μεσόγειο
- Viohalco: Στα 70,87 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο
- Έλενα Στάσση: Από τον όμιλο Aktor στην Qualco
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις