Την προειδοποίηση ότι η παραμονεύει κύμα αβεβαιότητας εαν δεν τελεσφορήσει σύντομα η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση απηύθυνε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας στην οποία παρέστη και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι αν κυβέρνηση και Θεσμοί επιδείξουν ευελιξία, η συμφωνία μπορεί να έρθει γρήγορα. Στο σημείο αυτό υποστήριξε πως τα προγράμματα στήριξης έχουν ως βασική επιδίωξη το να θέσουν τις βάσεις για να εισέλθει η χώρα σε ένα μονοπάτι βιωσιμης ανάκαμψης.
Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως υφίσταται δυναμική που δεν πρέπει να χαθεί και επικαλέστηκε το πέρασμα της οικονομίας σε ανάπτυξη από το 2016.
Στη βάση αυτή τόνισε πως οι πιέσεις που ασκήθηκαν στο τραπεζικό σύστημα το 2015 αμβλύνθηκαν το 2016 και ανέφερε πως η απομάκρυνση της αβεβαιότητας θα καταστήσει και το 2017 ένα θετικό έτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Intrum: Έκτακτη διανομή μερίσματος 18 εκατ. ευρώ σε μητρική και Τράπεζα Πειραιώς
- Πέθανε ο θρύλος των Black Sabbath, Ozzy Osbourne
- Φωτιά και στην καρδιά του Ψυχικού
- Σε ποιες περιοχές της χώρας άγγιξε τους 45 βαθμούς η θερμοκρασία
- Θεοδωρικάκος: Έστειλε στη δικαιοσύνη καταγγελίες για πιστοποίησεις σε βιολογικά προϊόντα
- Μοχάμεντ Ελ-Εριάν: Ο Πάουελ πρέπει να παραιτηθεί για να διαφυλάξει την ανεξαρτησία της Fed
- Σωληνουργεία Κορίνθου: Συμμετέχει στη διασύνδεση αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Β. Μακεδονίας
- Alter Ego: Αποκτά μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία διαχείρισης του spotawheel.gr
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις