Επιχειρήσεις

Στουρνάρας: Οι ελληνικές τράπεζες έμειναν όρθιες στα τεστ αντοχής

_x000D_
Οι ελληνικές τράπεζες έμειναν όρθιες στη διαδικασία των τεστ αντοχής της ΕΚΤ, τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.
_x000D_

_x000D_
«Τα αποτελέσματα του πανευρωπαϊκού τεστ αντοχής των τραπεζών είναι πολύ καλύτερα των αναμενόμενων.
_x000D_
Παρά τα τραύματα που έχει προκαλέσει η κρίση, οι ελληνικές τράπεζες, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, έμειναν όρθιες και ολοκλήρωσαν με επιτυχία και τη δύσκολη αυτή δοκιμασία», αναφέρει ο Γ. Στουρνάρας.
_x000D_

_x000D_
«Από εδώ και πέρα οι τράπεζες μπορούν να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και να επικεντρωθούν στην υλοποίηση των επιχειρησιακών τους σχεδίων και την υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας.
_x000D_

_x000D_
Όμως τα καλά αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων επ΄ ουδενί δεν πρέπει να οδηγήσουν σε εφησυχασμό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ποιότητα των χαρτοφυλακίων δανείων και την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
_x000D_

_x000D_
Διότι αν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μεγάλη πρόκληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τότε αυτά θα συνεχίσουν να δημιουργούν κεφαλαιακές ανάγκες στο μέλλον», επισημαίνει επίσης ο διοικητής της ΤτΕ.

_x000D_

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu