Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών αντιδρά στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των παροχών υγείας των στρατιωτικών
Την έντονη αντίθεσή της για τα σχέδια του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί να θεσπίσει για τις παροχές Υγείας των στρατιωτικών και με όσα αυτές σχετίζονται, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών Ενώσεων.
Κάνει λόγο για ένα πραγματικά “κακό νομοσχέδιο, όπου οι θετικές διατάξεις είναι τόσο λίγες που καθίστανται ανούσιες σχολιασμού. Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα δε, στη μεθόδευση της απόκρυψης της ανάλυσης συνεπειών ρύθμισης προκειμένου να μην γίνει γνωστή η βούληση του νομοθέτη, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει, η οποία μετά από την κατακραυγή δημοσιεύθηκε ετεροχρονισμένα”.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΣ ξεκάθαρα δημιουργείται πεδίο ώστε να διευκολυνθεί σε δεύτερο χρόνο η ιδιωτικοποίηση, η εκχώρηση, και η ενοποίηση ανά περίπτωση, των νοσοκομείων ή δομών αυτών, με παράλληλη ενσωμάτωση στο ΕΣΥ διά της δημιουργίας της 8ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα θεσπίζονται με το μανδύα της μέριμνας νέες επιβαρύνσεις, απώλεια δικαιωμάτων, δημιουργία νέων προβλημάτων κλπ.
Οπως νααφέρει η Ομοσπονδία τα στρατιωτικά νοσοκομεία εξωθούνται σε ταχύτατο λειτουργικό και οικονομικό στραγγαλισμό η πορεία του οποίου θα ελέγχεται λεπτομερώς, τα οποία για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους θα εξαναγκαστούν να στραφούν προς την εξεύρεση πόρων, από τους οποίους δεν εξαιρούνται οι επενδύσεις, ενώ παράλληλα θα εξοβελίσει εκ των πραγμάτων τους στρατιωτικούς σε ιδιωτικές παροχές υγείας.
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο ΕΔΩ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πλήρη απαγόρευση αντί για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο εξετάζει η ΕΕ
- Μετρό: Ανοιχτοί από 1/2 οι σταθμοί Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος και Άγιος Ιωάννης και μετά τις 21:40
- Τραμπ: «Το Ιράν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ»
- Μητσοτάκης από Ζάγκρεμπ: Για εθνικούς λόγους δαπανούμε το 3% του ΑΕΠ στην άμυνα
- Τζιτζικώστας: Δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας από την παρουσία της Κίνας σε ευρωπαϊκά λιμάνια
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ο Ιανουάριος, 7ος σερί κερδοφόρος μήνας για Stoxx 600
- Υπόθεση Επστάιν: Στη δημοσιότητα πάνω από 3 εκατ. έγγραφα, 180.000 εικόνες και 2.000 βίντεο
- Hellenic Train: Με λεωφορεία τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








