Για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την "πράσινη" μετάβαση της ναυτιλίας και την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, μίλησε ο υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει η ελληνική ναυτιλία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την “πράσινη” μετάβαση της ναυτιλίας, την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, την ενίσχυση και προώθηση του ναυτικού επαγγέλματος καθώς και την συνεισφορά και το ρόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την προάσπιση των εθνικών συνόρων ανέδειξε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
«Η ελληνική ναυτιλία βρίσκεται σε πρωτοπόρο θέση παγκοσμίως και εμείς πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσουμε αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας, πάνω στην οποία βασίζεται και η ευρωπαϊκή ναυτιλία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσει και η Ελλάδα τη δική της ανταγωνιστικότητα» τόνισε ο Υπουργός και συνέχισε, λέγοντας ότι «έχουμε εξασφαλίσει ένα πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα (“pilot project”) για την διασφάλιση της “πράσινης” μετάβασης, η οποία έχει πολύ μεγάλο κόστος και με σημαντικά κεφάλαια», ενώ τόνισε ότι απαιτείται μια διατομεακή συνεργασία μεταξύ του συνόλου των ενδιαφερόμενων φορέων (stake–holders) ώστε να επιτευχθεί αυτή η δύσκολη αλλά αναγκαία μετάβαση. Παράλληλα υπογράμμισε ότι χρειάζεται να αναπτυχθούν λιμενικές υποδομές, έτσι ώστε να μπορέσει η “πράσινη” μετάβαση στα πλοία να γίνει ταυτόχρονα με την “πράσινη” μετάβαση στις υποδομές.
Ο κ. Στυλιανίδης έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης του τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης ώστε να δοθούν νέα κίνητρα για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, καθόσον «πρέπει να ξαναχτίσουμε την εικόνα και τη φήμη του ναυτικού επαγγέλματος ως πολύ σημαντικού», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι παρατηρείται σημαντική μείωση, ενώ εξήρε το ρόλο και τη συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το οποίο σώζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, προστατεύοντας παράλληλα τα εθνικά σύνορα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Berkshire Hathaway: Σε υψηλό 15 μηνών η μετοχή μετά τις κινήσεις Άμπελ και τα ισχυρά κέρδη
- Σπίρτζης για Αρειο Πάγο και υποκλοπές: Παρακμή και συγκάλυψη
- ΗΠΑ: Κάτω από τα 300 εκατ. βαρέλια τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου – Χαμηλό 43 ετών
- Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα, σε επίπεδα ρεκόρ ο Stoxx 600 – Πετρέλαιο και Ορμούζ στο επίκεντρο
- Κολομβία: Τουλάχιστον 52 νεκροί από ισχυρό σεισμό 7,4 Ρίχτερ – Κατέρρευσαν κτίρια, εγκλωβισμένοι στα ερείπια
- Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κοκκινόχωμα Καβάλας – Μήνυμα από το 112
- Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Μπαίνει στη μάχη για ένα απειλούμενο βάτραχο από ενεργειακό έργο στη Χιλή
- Mέτρα περιορισμού της χρήσης του νερού σχεδόν στο 70% της Γαλλίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








