Την θέση ότι την αποκλειστική ευθύνη για τη διολίσθηση της Ελλάδας στην ύφεση φέρουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης διατυπώνει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αμφισβητεί τις προβλέψεις του ΔΝΤ για τον ελληνικό ρυθμό ανάπτυξης τα επόμενα δύο χρόνια, επισημαίνοντας ότι βασίζονται σε πεπαλαιωμένα οικονομικά στοιχεία.
«Μπορεί κανείς εύστοχα και δικαίως να αντιπαρατεθεί γύρω από το αν ήταν ορθή η στρατηγική που ακολουθήθηκε έως τώρα για την υπέρβαση της ευρωκρίσης» τονίζει η Süddeutsche Zeitung, αναφέροντας πως την αποκλειστική ευθύνη για τη διολίσθηση της Ελλάδας στην ύφεση φέρουν οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης, στον οποίο επιρρίπτει μάλιστα παραπλανητική στάση.
«Όπου κι αν εμφανιζόταν ο Βαρουφάκης το Σαββατοκύριακο στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, επικρατούσε ακολούθως σύγχυση, ορισμένες φορές και αγανάκτηση» αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: ΗΠΑ και Ελλάδα μεταξύ των πιθανών προμηθευτών Patriot στην Ουκρανία
- Δρομέας: Μικρή μείωση 1,8% στα έσοδα το 2024
- Σούπερ μάρκετ: «Τσίμπησαν» 0,23% οι τιμές των προϊόντων στα ράφια τον Απρίλιο – Στο +14,45% σοκολάτες και μπισκότα
- Μουίζου: Ο πρόεδρος των Μαλδίβων και η συνέντευξη Τύπου που έσπασε τα ρεκόρ
- Πιερρακάκης: Έβαλε τέλος στα σενάρια για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πρώτης κατοικίας
- Γερμανία: Απορρίπτει την κριτική του Ρούμπιο περί “τυραννίας”
- Κομισιόν: Θα διαθέσει 500 εκατ. ευρώ για να προσελκύσει ερευνητές από τις ΗΠΑ
- Παπαστεργίου για Kids Wallet: Εργαλείο υπεύθυνης χρήσης που ενισχύει το ρόλο των γονιών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις