Στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα κατόπιν της απόφασης της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό εντός του Σαββατοκύριακου αναφέρονται δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung κάνει λόγο για στασιμότητα στην Ελλάδα.
«Οι διαμαρτυρίες απευθύνονται στους διεθνείς δανειστές και στις απαιτήσεις τους για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα, όπως ανέφεραν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ (…) σε απεργία καταβαίνουν και οι ναυτικοί, κανένα φέρυ-μποτ δεν πρόκειται να διασχίσει το Αιγαίο.
Νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο θα παραμείνουν για 4 μέρες αποκομμένα από τον έξω κόσμο.
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν σχολεία, υπουργεία και άλλοι τομείς του δημοσίου» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Στις κινητοποιήσεις αναφέρεται και το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa.
«Εκτεταμένες απεργίες των συνδικάτων παραλύουν τη χώρα (…)
Ακόμα και οι δημοσιογράφοι απεργούν.
Μόνο ένας ραδιοφωνικός σταθμός (σσ ο Σκάι) μεταδίδει πρόγραμμα εκ των ενόντων για να ενημερώσει το κοινό για τις απεργίες και τις μεταρρυθμίσεις» επισημαίνει το dpa.
«Ο Τσίπρας αναμέτρα τις δυνάμεις του» μεταδίδει το Focus, το οποίο ενημερώνει για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα.
«Η χώρα θα βρίσκεται για πολλές ημέρες σε απεργιακό πυρετό (…)
Για σήμερα, αύριο και μεθαύριο, σχεδιάζονται διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις (…)
Αντίθετα, οι πτήσεις γίνονται κανονικά, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Αθηνών, ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα» επισημαίνει το Focus.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext: Αύξηση 12,6% για τα EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 169,0 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
- Πιερρακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν 77 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και έγιναν 100 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις
- Έλι Κοέν: Ξανά στο τραπέζι ο αγωγός αερίου από Ισραήλ μέσω Κύπρου – Ελλάδας
- Lamda: Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 14,5% από Air France – KLM
- Σομαλία: 5 Έλληνες στο πλήρωμα του τάνκερ της Latsco Marine που κατέλαβαν πειρατές
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, αλλά και επιχειρησιακό λάθος
- ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







