Τελικά η ακρίβεια τα σαρώνει όλα. Εμφανή είναι τα σημάδια επιβράδυνσης της ανάπτυξης της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΤΤ, η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης, ανερχόταν στα τέλη Ιουνίου του 2022 στις 1,17 εκατομμύριο συνδέσεις, έναντι 1,14 εκατ. στα τέλη του 2021 και 1,11 εκατ. στα τέλη του 2020.
Στις συνδέσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται οι χρήστες της Cosmote, της Nova, πρώην Wind Vision (η Nova έχει ενσωματώσει πλέον τη Wind), και της Vodafone, και όχι διεθνών πλατφορμών, όπως το Netflix, το Amazon Prime, το Disney+ κ.ά.
– Η συνδρομητική τηλεόραση παρουσιάζει μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης και συγκεκριμένα 3,1% σε εξαμηνιαία βάση (Ιούνιος 2022 / Δεκέμβριος 2021) και 6% σε ετήσια βάση (Ιούνιος 2022 / Ιούνιος 2021).
– Είναι σαφής η στροφή προς τις streaming υπηρεσίες, καθώς ολοένα και περισσότεροι χρήστες “εγκαταλείπουν” το δορυφορικό πιάτο. Αυτό αποτελεί και στόχευση των εταιρειών, οι οποίες (με ποικίλους τρόπους) ωθούν τους συνδρομητές προς τις streaming υπηρεσίες.
Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών τους, η Cosmote διαθέτει (τρίτο τρίμηνο του 2022) περί τους 644.000 συνδρομητές (οι streaming συνδρομητές εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 450.000), η Vodafone έχει ξεπεράσει τους 160.000 και η πλατφόρμα ΕΟΝ της NOVA (δεν συμπεριλαμβάνει τα δορυφορικά “πιάτα”) τους 300.000.
To… σούπερ μάρκετ τρώει και την συνδρομητική TV!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπλε Κέδρος: Διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή
- Μονή Σινά: Την πολιορκούν οι στασιαστές μοναχοί – «Κινδυνεύει η ζωή μου» λέει ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
- Πυρκαγιά στο Λαύριο, ήχησε το 112 για ετοιμότητα
- Bloomberg: Η ΕΕ θα ψηφίσει την άρση των δασμών στις ΗΠΑ για να ικανοποιήσει τον Τραμπ
- ΔΥΠΑ: 161 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής τον Σεπτέμβριο
- Μητσοτάκης: Τι είναι το myStreet, που θα κάνει τους πολίτες δημόσιους επιτηρητές, «νόμου και τάξης»
- ΤτΕ: Αύξηση 2,1% στο ενεργητικό των ασφαλιστικών επιχειρήσεων το β’ τρίμηνο
- Δίκη πρώην προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: Εισαγγελική πρόταση για ενοχή Μαραγγέλης – Δεστεμπασίδη για ψευδείς καταθέσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις