Το 2023, τα λειτουργικά κέρδη (Ebit) της ελβετικής ωρολογοποιίας ανήλθαν σε 1,19 δισ. ελβετικά φράγκα
Σε σημαντικές “ευκαιρίες” προσβλέπει το 2024 η Swatch Group, παρά τα απογοητευτικά περσινά οικονομικά αποτελέσματα που έφερε και την απότομη πτώση της τιμής της μετοχής της. Η μετοχή έχει χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της αξίας της τους τελευταίους 12 μήνες.
Το 2023, τα λειτουργικά κέρδη (Ebit) της ελβετικής ωρολογοποιίας ανήλθαν σε 1,19 δισ. ελβετικά φράγκα, έναντι 1,16 δισ. το 2023, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 1,34 δισ. φράγκα.
Οι ακαθάριστες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,2% στα 7,89 δισ. ελβετικά φράγκα (+12,6% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες), έναντι 7,96 δισ. που ήταν το ποσοστό συναίνεσης.
Η Swatch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμά της από 1,20 σε 1,30 φράγκα ανά ονομαστική μετοχή και από έξι φράγκα σε 6,50 φράγκα ανά ανώνυμη μετοχή.
Στην ανακοίνωσή της, η Swatch ανέφερε επίσης ότι αναμένει “εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης” το 2024, παρά την “προβληματική” ισχύ του ελβετικού φράγκου.
Η πολυτελής μάρκα της Harry Winston θα πρέπει να ξεπεράσει τις πωλήσεις του ενός δισεκατομμυρίου ελβετικών φράγκων φέτος, ενώ οι Swatch, Tissot και Longines θα πρέπει να συνεχίσουν να αναπτύσσονται στις αγορές εισόδου και μεσαίας κατηγορίας.
Όσον αφορά την Omega, η μάρκα αναμένεται να επωφεληθεί από την προβολή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου θα είναι ο επίσημος χρονομέτρης των αγώνων, προσθέτει ο όμιλος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το στοίχημα της Μελόνι σε ένα δημοψήφισμα για το δικαστικό σύστημα
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας στον γκαλερίστα
- Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2026
- Είκοσι χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμβάλουν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Reuters: Τρεις εβδομάδες μετά και ο Τραμπ χάνει τον έλεγχο του πολέμου με το Ιράν
- Στα 50 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στη Μ. Ανατολή για τις αεροπορικές εταιρείες
- ΕΚΤ – από το Grexit στο Grecovery: Περιορισμένη η δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη
- Το Ιράν εκδίδει νέο χαρτονόμισμα 10 εκατ. ριάλ εν μέσω του πολέμου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








