Βασική διεκδίκηση των συνταξιουχικών οργανώσεων είναι οι ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις
Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα, 24 Νοεμβρίου 2023, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 12:00, οι συνταξιουχικές οργανώσεις. Οι δρόμοι στο κέντρο έχουν κλείσει.
Oι βασικές τους διεκδικήσεις περιλαμβάνουν την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των κύριων και επικουρικών συντάξεων, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού, νομοθετική κατοχύρωση, ρύθμιση και απόδοση της 13ης και 14ης σύνταξης, άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015-2016.
Επίσης απαιτούν την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τον επανυπολογισμό των συντάξεων που εκκρεμούν καθώς την απόδοση της σύνταξης χηρείας στο 70% του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επίσκεψη στο Περού στα τέλη του 2026 για τον Πάπα Λέων ΙΔ’
- Πτώση για τις ασιατικές μετοχές λόγω τεχνητής νοημοσύνης
- Sarantis: O νέος συνεργάτης Orkla Health που εμπορεύεται από καθαριστικά μέχρι πίτσες
- Νέο ιστορικό υψηλό τον Ιανουάριο στον εξωδικαστικό – Ρυθμίστηκαν 773 εκ. ευρώ
- Ισόβια για τον 59χρονο άνδρα που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ
- Τέλος στο “μπλόκο” των μεταβιβάσεων – Πώς θα πωλούνται πλέον τα κατασχεμένα ακίνητα
- Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Wall Street: Μικτές τάσεις με τα βλέμματα στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








