«Η συμφωνία θα μπορούσε να έχει κλείσει προ πολλού εάν υπήρχε πολιτική βούληση», εκτίμησε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
Σύμφωνα επίσης με τον συγκεκριμένο παράγοντα, για τα δημοσιονομικά μεγέθη οι εταίροι είχαν λάθος στατιστικά στοιχεία και η ελληνική πλευρά παρέσχε τα δικά της στοιχεία και τώρα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «κλείνουμε».
Αντίθετα, άλλα «καυτά» ζητήματα, όπως τα εργασιακά, δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.
Από την πλευρά του, άλλο κυβερνητικό στέλεχος, ο οποίος μετείχε επίσης στη σύσκεψη, ανέφερε ότι «στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο θέλουν λύση στο ελληνικό θέμα και ειδικά ο Γιούνκερ βοηθά στη διαπραγμάτευση».
Κατά τον ίδιο, υπάρχουν διαφορές και μεταξύ των εταίρων, καθώς «το ΔΝΤ είναι “light” στο ζήτημα του χρέους και σκληρό στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και η Κομισιόν το αντίθετο.
Ωστόσο, η Ελλάδα και στις δύο περιπτώσεις παίρνει τη σκληρή πλευρά».
Εκτίμησε δε, ότι εταίροι «θα το τραβήξουν έως την τελευταία στιγμή για να κλείσουμε».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: Εντολή για πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Νιγηρία για την προστασία των Χριστιανών
- Η Γκιλφόιλ έφθασε, η Αθήνα πόζαρε – Ποιοί έτρεξαν να φωτογραφηθούν
- Ομπάμα: Καλεί τους Δημοκρατικούς να αντισταθούν στην “ανομία και απερισκεψία” του Τραμπ
- Μητσοτάκης: Στη Λευκωσία για το 12ο ετήσιο μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη
- Επιδόματα Νοεμβρίου: 2,4 εκατ. πολίτες θα λάβουν συνολικά 600 εκατ. ευρώ
- Ενστολοι: Νέο μισθολόγιο με αυξήσεις και αναδρομικά έως 3 μήνες για 150.000
- Βορίζια: Τεταμένη η κατάσταση μετά το φονικό – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας
- Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές – Eως τους 25 βαθμούς η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








