Τη συγκρότηση επιτροπής για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποφάσισε, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.
Κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η επιτροπή, η οποία θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα προς το ΚΥΣΟΙΠ, θα αναλάβει την προετοιμασία των επικείμενων συζητήσεων για το δημόσιο χρέος, αξιολογώντας τυχόν προτάσεις από ερευνητικά κέντρα, ειδικούς επιστήμονες και άλλους φορείς.
Την ίδια στιγμή, το κυβερνητικό συμβούλιο κάλεσε την Τράπεζα της Ελλάδας, το ΤΧΣ, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών τη σύνταξη και την υποβολή έκθεσης για τα αποτελέσματα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και για την αξιολόγηση της γενικότερης πορείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος από την έναρξη της κρίσης έως σήμερα.
Τέλος, το ΚΥΣΟΙΠ οριστικοποίησε το πλαίσιο των κυβερνητικών θέσεων σχετικά με την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, βάσει των οποίων θα διεξαχθούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς κατά τις προσεχείς ημέρες. Το Ταμείο, το οποίο θα συσταθεί στις αρχές του 2016, θα εδρεύει στην Ελλάδα, την διαχείρισή του θα έχουν οι ελληνικές αρχές και θα λειτουργεί σύμφωνα με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο περί ανωνύμων εταιρειών, έχοντας ως μοναδικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προοδευτική: Αίτημα δύο μετόχων για ΓΣ με θέμα την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου
- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ
- Λίντσεϊ Γκρέιαμ: Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής απειλεί τη Σ. Αραβία με «συνέπειες» επειδή δεν πλήττει το Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μετρίασαν τις απώλειες με το βλέμμα στις τιμές του πετρελαίου
- Ευρώπη Holdings: Ο Ιγνάτιος Κόκκαλης επικεφαλής Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
- Πούτιν για διανομή πετρελαίου: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε ξανά με τους Ευρωπαίους
- ΕΧΑΕ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση 1 Απριλίου για αλλαγές στο καταστατικό και τις αμοιβές
- Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








