Πολιτική

«Συλλέκτης» αγωγών το υπ. Εσωτερικών για τις διαρροές προσωπικών δεδομένων

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Ο συνήγορος αποδήμων Βασίλης Σωτηρόπουλος αναφέρει ότι ξεκίνησε η κατάθεση αγωγών

Ξεκίνησε και συνεχίζεται με ένταση η κατάθεση αγωγών κατά του υπουργείου Εσωτερικών μετά την παροδοχή όχι το υπουργείο διέρρευσε τα προσωπικά δεδομένα αποδήμων Ελλήνων του εξωτερικού και τα χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ο συνήγορος αποδήμων Βασίλης Σωτηρόπουλος αναφέρεται στις αγωγές και εξηγεί τι θα γίνει με την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Μέσα σε 24 ώρες, από χθες Καθαρά Δευτέρα (18/3) και μέχρι σήμερα το πρωί Τρίτη (19/3), τριάντα απόδημοι που είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να γίνονται βορά για τις πολιτικές βλέψεις της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, κατέθεσαν αγωγή κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι αγωγές έχουν κατατεθεί από Έλληνες πολίτες που ζουν σε Ολλανδία, Βρετανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, ΗΠΑ και Αυστραλία.

«Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε και από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι σήμερα έχουμε άλλες τριάντα αγωγές», σημείωσε ο Βασίλης Σωτηρόπουλος επισημαίνοντας ότι οι αγωγές στρέφονται κατά τους υπουργείου Εσωτερικών και όχι κατά κάποιου συγκεκριμένου προσώπου.

Οι πολίτες στέφονται κατά του υπουργείου Εσωτερικών ζητώντας αποζημίωση καθώς «δεν προστάτευσε τα προσωπικά δεδομένα που έδωσαν οι πολίτες για να πάρουν μέρος στις εκλογές».

Εξώδικα στην Αννα Μισέλ 

Όσον αφορά στην ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος ανέφερε ότι έχουν αποσταλεί εξώδικα προκειμένου να δώσει απαντήσεις για ποιον λόγο κατείχε τα προσωπικά δεδομένα εκλογέων.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι αγωγές έχουν γίνει από πολίτες που ήταν στις λίστες για τις εκλογές του 2023 όμως υπάρχουν αμφιβολίες από κάποιους απόδημους και για τις φετινές λίστες.

«Ήταν στις λίστες του 2023 και κάποιοι απ’ αυτούς ήταν και κάποιοι που γράφτηκαν τώρα όμως οι αγωγές είναι από τους πολίτες που ήταν στις λίστες του 2023», επεσήμανε ο Βασίλης Σωτηρόπουλος και υπογράμμισε ότι το email είναι απόρρητο και δεν χορηγείται στα κόμματα. Κάποιοι έχουν ανησυχήσει για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών. Είναι άνθρωποι από το εξωτερικό που πρόκειται να ψηφίσουν και στις εκλογές που έρχονται. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν δηλώσει ότι θέλουν να χρησιμοποιηθεί το email τους από την κυρία Ασημακοπούλου».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελλάδα

close menu