Η Amazon κατέληξε σε μια παγκόσμια συμφωνία με τη Visa για να διευθετήσει μια διαφορά σχετικά με τις χρεώσεις της δεύτερης.
Η συμφωνία σημαίνει ότι οι πελάτες της Amazon στη Βρετανία μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες Visa, όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως από τις δύο εταιρείες. Η Amazon θα μειώσει επίσης μια επιβάρυνση 0,5% στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες Visa στη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία, την οποία εισήγαγε πέρυσι.
Τον περασμένο μήνα, η Amazon είπε ότι είχε εγκαταλείψει τα σχέδια να σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa στη Βρετανία, δύο ημέρες πριν από την αναμενόμενη αλλαγή. Οι εταιρείες δήλωσαν τότε ότι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για μια ευρύτερη επίλυση της διαμάχης τους.
«Πρόσφατα καταλήξαμε σε μια παγκόσμια συμφωνία με τη Visa που επιτρέπει σε όλους τους πελάτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες Visa στα καταστήματά μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon στο CNBC. «Η Amazon παραμένει προσηλωμένη στο να προσφέρει στους πελάτες μια εμπειρία πληρωμής που είναι βολική και προσφέρει επιλογές».
Η Amazon ασκεί πιέσεις στη Visa να μειώσει τις χρεώσεις της, σε μια σειρά κινήσεων που σηματοδοτούσαν την αυξανόμενη απογοήτευση από τους λιανοπωλητές για το κόστος που σχετίζεται με τα μεγάλα δίκτυα καρτών, καθώς και για την ισχύ και την επιρροή του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά στους συνεργάτες του.
Οι εταιρείες όπως η Visa, η Mastercard και η American Express αντιμετωπίζουν τώρα έντονο ανταγωνισμό από μια πλημμύρα διεκδικητών fintech, από υπηρεσίες «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» όπως η Klarna έως το open banking, μια τεχνολογία που επιτρέπει στις νεοφυείς επιχειρήσεις να παρακάμπτουν αποτελεσματικά τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμών, όπως οι κάρτες .
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι δύο λύσεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, που δίνει το υπουργείο Οικονομικών
- Κομισιόν: Κάνει πίσω για την απαγόρευση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων
- Πεσκόφ: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις για το ουκρανικό δεν προμηνύει τίποτα καλό
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες λόγω πιέσεων στον αμυντικό κλάδο
- ΟΠΑΠ: Γενική Συνέλευση για τη Στρατηγική Συγχώνευση με Allwyn
- Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς επαρχίας, ανακαινίσεις με επιδότηση 90%
- Ουγγαρία: Συμφωνία με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκατ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
- Πιερρακάκης: Στο 2,4% η ανάπτυξη το 2026 και μέση αύξηση 4,5% των εξαγωγών στην τριετία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

