Οι συμφωνίες αφορούν μεταξύ άλλων συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των υποδομών, του εμπορίου, της οικονομίας, της υγείας, του τουρισμού, της αγοράς ακινήτων, της αμυντικής βιομηχανίας και της τεχνολογίας.
Μετά τις συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν 13 διμερείς συμφωνίες, ύψους 50,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.
Οι συμφωνίες αφορούν μεταξύ άλλων συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των υποδομών, του εμπορίου, της οικονομίας, της υγείας, του τουρισμού, της αγοράς ακινήτων, της αμυντικής βιομηχανίας και της τεχνολογίας.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχιάν υποδέχθηκε τον Τούρκο ομόλογό του στο Αμπού Ντάμπι, κάνοντας λόγο για μια επίσκεψη που δίνει «ισχυρή ώθηση» στην στρατηγική επιλογή των δύο χωρών να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις «στο έπακρο».
Ο Ερντογάν δώρισε στον σεϊχη Αλ Ναχιάν ένα τουρκικής κατασκευής ηλεκτρικό αυτοκίνητο Togg.
Ύστερα από πολλά χρόνια τεταμένων σχέσεων, Τουρκία και ΗΑΕ αναθέρμαναν τους δεσμούς τους και τον περασμένο Μάρτιο υπέγραψαν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με στόχο την αύξηση των συναλλαγών στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια εντός πέντε ετών.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν ο τελευταίος σταθμός της τριήμερης περιοδείας του Ερντογάν σε χώρες του Κόλπου, μετά τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, σε μια προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να εξασφαλίσει επενδύσεις που θα τονώσουν την οικονομία της χώρας του, η οποία μαστίζεται από την εκτίναξη του πληθωρισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις