Επικαιρότητα

Συναγερμός για την «επιδημία» κοριών στα ξενοδοχεία της Ευρώπης – Έκλεισε πτέρυγα και στην Αττική

Νέο τεχνολογικό προϊόν υπόσχεται τον εντοπισμό των εντόμων σε στρώματα και έπιπλα σε αρχικό στάδιο

Η «επιδημία» κοριών έφτασε και στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, πτέρυγα ξενοδοχείου στα νότια προάστια της Αττικής έκλεισε λόγω κοριών για να προχωρήσει σε απεντόμωση. Κατά τον ίδιο, «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία. Οι κοριοί έχουν εισχωρήσει στα στρώματα και είναι μεγάλο το κόστος να τα αλλάξεις σε τόσα δωμάτια».

Τα ξενοδοχεία σε Λονδίνο και Παρίσι στρέφονται στην τεχνολογία καθώς αυξάνονται τα κρούσματα 

Το φόβο και τον τρόμο έχει προκαλέσει στην πρωτεύουσα της Αγγλίας το «κύμα» κοριών, καθώς από το Παρίσι συνεχίζουν όπως όλα δείχνουν την σαρωτική πορεία τους προς στο Λονδίνο. Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει viral  βίντεο, με τα έντομα που έχουν κατακλύσει την Γαλλία, και τώρα σιγά σιγά «μεταφέρονται» και σε άλλες χώρες.

Η εταιρεία ελέγχου παρασίτων Rentokil δήλωσε ότι καταγράφηκε άνοδος ύψους 65% σε κρούσματα κοριών στο Ηνωμένο Βασίλειο το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με πέρσι. Την ίδια ώρα το συμβούλιο του Λούτον εξέδωσε οδηγίες προς τους κατοίκους της περιοχής αυτή την εβδομάδα για το πώς να χειριστούν την “επέλεση” των εντόμων.

Η Spotta, μια νεοσύστατη εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιούργησε ένα νέο τεχνολογικό προϊόν εντοπισμού και παρακολούθησης κοριών. Ο εμπνευστής του Robert Fryers υπογραμμίζει τη σημασία του προϊόντος στις επιχειρήσεις αφού αποτρέπει την εξάπλωσή των εντόμων από την εμφάνισή τους.

Ένα ενήλικο θηλυκό έντομο μπορεί να γεννήσει περίπου 400 αυγά στη σύντομη διάρκεια ζωής του – θέμα μηνών, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Τα αυγά χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να επωαστούν.  Η συσκευή Spotta περιέχει μια χημική φερομόνη σχεδιασμένη να προσελκύει κοριούς. Στα ξενοδοχεία, οι συσκευές τοποθετούνται ανάμεσα στα στρώματα και τα ξύλα του κρεβατιού. Κάθε φορά που εντοπίζεται ένα έντομο, μια μικρή κάμερα τραβάει φωτογραφία και τη στέλνει μέσω του Διαδικτύου σε μια κεντρική βάση δεδομένων.

Ένας συνδυασμός λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπινου ματιού επιβεβαιώνει εάν όντως έχει πιαστεί κοριός. Εάν ναι, αποστέλλεται ειδοποίηση στο κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου του ξενοδοχείου.

Ο ιδιοκτήτης της Spotta, Robert Fryers

Έτσι μπορούν να ληφθούν άμεσα μέτρα ελέγχου παρασίτων με χημικά φυτοφάρμακα ή θερμική επεξεργασία, πριν εξαπλωθεί το πρόβλημα.  Αυτό σημαίνει ότι ελάχιστοι πελάτες πλέον θα έχουν κάποια δυσάρεστη εμπειρία που θα μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελλάδα

close menu