Διεθνή

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις

Το απόγευμα η ετήσια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας

Με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μια ημέρα πριν από την ετήσια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα παρουσία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Κατα την διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο γραφείο της κ. Χάρις ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ελλαδα και την Κύπρο.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια, Ελένη Κουναλάκη με τον σύζυγο της και επιφανή στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, όπως ο Άντι Μανάτος και Μάικ Μανάτος.

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την αντιπρόεδρο Χάρις για την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στην αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ελλάδα και την Κύπρο και την ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Επιπλέον, ο κ. Ελπιδοφόρος μετέφερε επίσημη πρόσκληση εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αντιπρόεδρο Χάρις για επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu