Uα συζητήσουν για τα μελλοντικά βήματα και τη διεθνή δύναμη σταθεροποίησης του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις 29 Δεκεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης.
Χθες, Κυριακή, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι θα συζητήσει με τον Τραμπ τη δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα αργότερα αυτόν τον μήνα. Κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο.
Και οι δύο πλευρές έχουν κατηγορήσει κατ΄επανάληψη η μία την άλλη για παραβίαση της εκεχειρίας ενώ μεγάλα κενά παραμένουν σε κρίσιμα ζητήματα που μένουν να συζητηθούν βάσει του σχεδίου του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου, περιλαμβανομένου του αφοπλισμού της Χαμάς, της διακυβέρνησης της μεταπολεμικής Γάζας και της σύνθεσης και εντολής μιας διεθνούς δύναμης ασφαλείας στον θύλακα.
«Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τραμπ τη Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου, θα συζητήσουν για τα μελλοντικά βήματα και η διεθνή δύναμη σταθεροποίησης του σχεδίου κατάπαυσης του πυρός», δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σος Μπεντροσιάν σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού δήλωσαν την 1η Δεκεμβρίου ότι ο Τραμπ προσκάλεσε τον Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο. Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν στη συνέχεια ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στη Φλόριντα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αταλάντα ή Λεβερκούζεν αντίπαλος του Ολυμπιακού στη νοκ άουτ φάση του Champions League
- Θρυλική πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League ο Ολυμπιακός, επικράτησε 2-1 του Αγιαξ
- ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλευτής Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
- Βρετανία: Ο Ρόμπι Γουίλιαμς ξεπέρασε τους Beatles στα άλμπουμ που πήγαν Νο1 στις πωλήσεις
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες στους δείκτες υπό το «βάρος» ASML και LVMH
- S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ΔΕΗ, επιβεβαίωσε το «BB-»
- Γερμανία: Η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη 1% και 2,1% πληθωρισμό για το 2026
- Αφέθηκαν ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης και τα δύο στελέχη για τη φονική έκρηξη στη «Βιολάντα»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








