«Μιλήσαμε για τις προτεραιότητες του προοδευτικού χώρου»
Συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στις δυνάμεις της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς, ενώ δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων έναντι της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.
Μετά τη συνάντηση, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Είχαμε μια εξαιρετική επαφή και στο τραπέζι που καθόμασταν στην αίθουσα με τον Πρόεδρο Ολάντ και μετά, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μας, όπου μιλήσαμε για αρκετή ώρα για τις προτεραιότητες του προοδευτικού χώρου. Το πώς η Ευρώπη πρέπει να είναι μια Ευρώπη πιο ανθρωποκεντρική, με λιγότερη λιτότητα, με δίκαιη μετάβαση για το περιβάλλον. Και επίσης για το μέλλον του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα και για το πώς πρέπει να έχουμε μια νέα ηγεσία η οποία δεν θα απογοητεύσει τον κόσμο, αλλά θα εμπνεύσει και θα φέρει την αλλαγή. Μου είπε κι εκείνος παραδείγματα από το εξωτερικό και μοντέλα τα οποία έχουν λειτουργήσει και μιλήσαμε για το πώς μια φρέσκια προσέγγιση στην πολιτική μπορεί να συνδυαστεί με τις παραδόσεις της ευρύτερης Αριστεράς απ’ όλη την Ευρώπη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τζεφ Μπέζος για το θάνατο της μητέρας του: «Σ’ αγαπώ μαμά»
- Κίνα: Επιβράδυνση βιομηχανικής παραγωγής και λιανικών πωλήσεων
- Ουκρανική επίθεση στο ρωσικό λιμάνι Αστραχάν
- Συνεχίζει τις διακοπές ο Πρωθυπουργός στα Χανιά
- Συνεχίζεται η φωτιά στα Καμπιά της Χίου
- Το Σαββατοκύριακο οι απολογίες των τριων συλληφθέντων για τις φωτιές
- Δημήτρης Κοτσιφάκος: Ένας Έλληνας στο τιμόνι του Ritz Carlton στο Αμμάν
- H απίθανη σύμπτωση πίσω από την πιθανότερη διάδοχο της Αnne Wintour στη Vogue
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις