Ο Πατριάρχης έθεσε το θέμα της κατάστασης των χριστιανών στη Συρία
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατόπιν αιτήσεώς του, συναντήθηκε την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο της ‘Αγκυρας.
Ο Πατριάρχης έθεσε το θέμα της κατάστασης των χριστιανών στη Συρία και ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο να ασκήσει όλη την επιρροή του εκεί για να προστατευθεί η ζωή και η ασφάλεια των χριστιανών και όλων των μειονοτήτων της Συρίας, αναφερθείς και στους στενούς ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Ο κ.κ. Βαρθολομαίος περαιτέρω ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για την εντολή που έδωσε για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και τον παρεκάλεσε για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να παράσχει την αμέριστη βοήθειά του.
Συζητήθηκε ακόμη το θέμα των προγραμματιζομένων εορτασμών κατά το προσεχές έτος για την συμπλήρωση 1.700 ετών από την Α’ Οικουμενικής Συνόδου (325-2025) της Νίκαιας και της έλευσης στην Τουρκία για τον σκοπό αυτό του Πάπα Φραγκίσκου.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευσαν στην ‘Αγκυρα ο μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Παντελεήμων Βίγκας, άρχων μέγας χαρτοφύλαξ και δραστήριος κοινοτικός παράγοντας της ομογενείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βανς: Το πετρέλαιο αρχίζει να κυλάει στα Στενά του Ορμούζ, αλλά το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει στο Λίβανο
- Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: «Χρέος μας η μείωση στην τιμή του αργού να περάσει στην αντλία»
- Eυρωπαϊκές αγορές: Aπώλειες και μεικτά πρόσημα μετά τα αμετάβλητα επιτόκια της Fed
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφορία
- Καρυστιανού για απόφαση Αρείου Πάγου: Ο κ. Πιερρακάκης άρχισε να αναζητά οδούς διαφυγής για την αισχροκέρδεια
- Γέφυρα Μαλγάρων – Κλειδίου: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αποκατάστασης
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
- S&P Global Ratings: Αναβάθμισε τη ΔΕΗ σε BB διατηρώντας σταθερό το outlook
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








