Ο Πατριάρχης έθεσε το θέμα της κατάστασης των χριστιανών στη Συρία
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατόπιν αιτήσεώς του, συναντήθηκε την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο της ‘Αγκυρας.
Ο Πατριάρχης έθεσε το θέμα της κατάστασης των χριστιανών στη Συρία και ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο να ασκήσει όλη την επιρροή του εκεί για να προστατευθεί η ζωή και η ασφάλεια των χριστιανών και όλων των μειονοτήτων της Συρίας, αναφερθείς και στους στενούς ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Ο κ.κ. Βαρθολομαίος περαιτέρω ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για την εντολή που έδωσε για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και τον παρεκάλεσε για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να παράσχει την αμέριστη βοήθειά του.
Συζητήθηκε ακόμη το θέμα των προγραμματιζομένων εορτασμών κατά το προσεχές έτος για την συμπλήρωση 1.700 ετών από την Α’ Οικουμενικής Συνόδου (325-2025) της Νίκαιας και της έλευσης στην Τουρκία για τον σκοπό αυτό του Πάπα Φραγκίσκου.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευσαν στην ‘Αγκυρα ο μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Παντελεήμων Βίγκας, άρχων μέγας χαρτοφύλαξ και δραστήριος κοινοτικός παράγοντας της ομογενείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το ευρώ ενισχύεται οριακά 0,03%, στα 1,1725 δολάρια
- 111Skin: Ποια είναι η εταιρεία με το ελληνικό DNA στην οποία επένδυσε η Estee Lauder
- ΕΛΒΕ: Αύξηση πωλήσεων 10,34% στα 15,6 εκατ. ευρώ το 2025
- Η μετέωρη ευρωπαϊκή «μάχη» για AI gigafactories και την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Η LG Electronics κατέκτησε 27 βραβεία στα Red Dot Design Awards 2026
- Μελανσόν, 74 ετών: Τέταρτη υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Πλάνο τριών αξόνων από τη ΓΑΙAΟΣΕ για την αναγέννηση του Σταθμού Πελοποννήσου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








