Με απώλειες, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπάθησε, δεν κατάφερε να απορροφήσει την προσφορά από τους πωλητές στο σύνολο σχεδόν των τίτλων του.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,66% στις 823,82 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 820,25 μονάδων (-1,09%) και 830,15 μον. (+0,10%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 41,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 25,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 500 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,70%, στις 2.109,73 μονάδες, ενώ στο -0,34% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.292,12 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 2,05% στις 863,71 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, το -3,07% της Eurobank ήταν το βασικό βαρίδι του ΧΑ σήμερα, με τις AlphaBank, ΕΧΑΕ, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Σαράντης, Λάμδα, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Grivalia και ΔΕΗ, να ακολουθούν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Aegean, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και ΕΕΕ, με τη Βιοχαλκο να κλείνει τελικά χωρίς μεταβολή, παρά τις προσπάθειες για θετικό πρόσημο. Ήπια ανοδικά, στον αντίποδα, κινήθηκαν οι Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Jumbo, με τη FolliFollie και τη MotorOil να κλείνουν με κέρδη 1,41% και 1,37% αντίστοιχα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιστροφή πινακίδων από το δήμο Αθηναίων τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου
- Έφοδος ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών – Αντίδραση Καρυστιανού
- Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, όχι όμως στα Πράσινα Φανάρια
- Ερευνα NielsenIQ για ΣΕΛΠΕ για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου εκτός ΕΕ
- Σπάει κάθε φράγμα η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία
- Στην «ανηφόρα» το πετρέλαιο με τον Τραμπ να δηλώνει πως «βλέπει» πόλεμο με τη Βενεζουέλα
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έφεραν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην ελληνική οικονομία
- Ο χρυσός έφερε στα «ταμεία», κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








