Τα έσοδα αεροπορικών εταιρειών για το 2023 προβλέπεται να καταγράψουν ρεκόρ
Η κατακόρυφη άνοδος των αεροπορικών ναύλων λόγω της απότομης ανάκαμψης της ζήτησης για ταξίδια μετά την πανδημία επιβραδύνθηκε το 2023, αλλά οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τιμές πολύ πάνω από τα επίπεδα του 2019 σε πολλά από τα πιο δημοφιλή δρομολόγια στον κόσμο.
Οι μέσες τιμές των εισιτηρίων σε περισσότερα από 600 δρομολόγια αυξήθηκαν και τον Σεπτέμβριο με ετήσιο ρυθμό 2,1%, τελευταίος μήνας για τον οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, σε σχέση με τη διψήφια αύξηση στην αρχή του έτους, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων των Financial Times. από την αεροπορική εταιρεία Cirium.
Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αντιμετωπίσει επικρίσεις για την άνοδο των τιμών των εισιτηρίων, η οποία ήρθε καθώς η υψηλή ζήτηση για ταξίδια συνέπεσε με την έλλειψη αεροσκαφών παγκοσμίως. Το κόστος του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων και του προσωπικού, έχει επίσης αυξηθεί.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές σταθεροποιήθηκαν το 2023, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ πάνω από τα προ-πανδημικά επίπεδα σε πολλά δρομολόγια.
Η μέση απλή πτήση οικονομικής θέσης υπερατλαντικής θέσης από το Λονδίνο Χίθροου προς το JFK της Νέας Υόρκης ήταν 343 $ τον Σεπτέμβριο, 19% υψηλότερη από το 2019.
Οι ναύλοι μεταξύ Σιγκαπούρης και Σίδνεϋ ήταν πάνω από 100 δολάρια υψηλότεροι από τον ίδιο μήνα το 2019.
Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, από τη Ryanair έως τη Singapore Airlines, έχουν αναφέρει κέρδη ρεκόρ, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στο βόρειο ημισφαίριο.
Τα έσοδα αεροπορικών εταιρειών για το 2023 προβλέπεται να φτάσουν το ρεκόρ των 896 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέση Ανατολή: Η Χαμάς παρέδωσε τη σορό 75χρονου ομήρου στο Ισραήλ
- ΕΛΑΣ: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες σε ηλικιωμένους
- Τζιτζικώστας: Τον Νοέμβριο το σύμφωνο συνεργασίας για τον κάθετο άξονα Ελλάδας, Βουλγαρίας Ρουμανίας
- Δακτύλιος: Επιστρέφει από Δευτέρα 20/10 – Πού εφαρμόζεται
- ΗΠΑ: Το Νομισματοκοπείο αποκάλυψε νόμισμα με τον Steve Jobs
- 29ου Ποδηλατικός Γύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή
- Ανδριανός: Προσπάθειες να “τρέξουν” οι αποζημιώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Samsung: Επενδύει στην παραγωγή αισθητήρων για το iPhone 18
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις